pixel

Panums forskertårn er verdens bedste

Mærsk Tårnet henter den ene store internationale arkitekturpris efter den anden til Blegdamsvej.

mærsk tårnet cf møller

Nørrebros højeste hus er ny uofficiel verdensmester i forskningsbyggeri, kåret på World Architecture Festival 2017 – i prestige arkitekturens svar på en Oscar-uddeling.

Kort
Mærsk Tårnet

Mærsk Tårnet og C.F. Møller Architects har vundet prisen i kategorien Higher Education & Research for at udbygge Panum med en kobberklædt forskerlandsby på højkant mellem Blegdamsvej og Nørre Allé.

World Architecture Festival har uddelt sine særdeles eftertragtede priser siden 2008. Tidligere vindere fra København er blandt andet Den Blå Planet (2013) som bedste udstillingsbyggeri, ligesom både 8-tallet (2011) og VM Bjerget (2008) er blevet kåret til verdens bedste boligbyggeri. Også fremtidsplanerne for Rigshospitalet (2012) og Carlsberg (2009) kan prale af en World Architecture Festival Award.

Titlen som verdens bedste nye forskningsbygning er endda blot én af de tre internationale arkitekturpriser, som 75 meter høje Mærsk Tårnet har hevet til Nørrebro på en uges tid.

C.F. Møller har også vundet European Copper in Architecture Award 2017 for tårnets tusindvis af etagehøje skodder, der bevæger sig afhængigt af solen, så facaden skifter udtryk i løbet af dagen. "Det er et storslået vartegn på den københavnske skyline, som imponerer på mange niveauer," lyder det fra juryen, der hvert andet år hylder indkorporering af kobber eller kobberlegeringer i arkitektur.

Og så har Panum-tårnets landskabsarkitekter SLA modtaget Scandinavian Green Roof Award 2017 for byggeriets sammenlagt 5.000 kvadratmeter store grønne tagflader. Tagene er en integreret del af SUND Naturpark omkring Mærsk Tårnets fod, inspireret af fordums vilde blomsterenge i området, og prisen gives hvert år til det grønne tag i Skandinavien, der bedst forener innovativt design med biodiversitet, bæredygtighed, udnyttelse af regnvand og rekreativ værdi.

Se meget mere om Mærsk Tårnet og om SUND Naturpark på Magasinet KBH

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling