pixel

Anders And-adresse i det nye Valby

Navnkundige Paradisæblevej er blandt fremtidens frugtige vejnavne i den nybyggede boligbydel på det gamle Grønttorvet.

grønttorvet polyform

Alle tegneserie-læsende børn og voksne ved, hvem der bor i huset på Paradisæblevej 111. Anders And og nevøerne er ifølge vores kilder i Andeby ikke ved at flytte til København – men det er deres adresse, i en fremtidig kombination med postnummeret 2500 Valby.

Kort
Grønttorvet

Der er transformationen af erhvervsområdet Grønttorvet til boligkvarteret Grønttorvet (i en periode kaldet Ny Valby) begyndt at materialisere sig, så det er på tide at finde navne til alle de nye veje, der skal opstå mellem nybyggerierne på den store grund mellem Gammel Køge Landevej og Vigerslev Allé. Og i tråd med fortiden som engrosmarked og distributionscenter for frugt og grønt har Vejnavnenævnet i Københavns Kommune udset sig et æbletema.

Kvarterets kommende grønne hjerte, samlingspunkt og attraktion skal derfor hedde Æbleparken – en bypark skabt mellem stålskelettet fra Grønttorvets gamle handelshal. Paradisæblevej bliver den meget centrale gade, der går hele vejen rundt om Æbleparken (dog formentlig uden at blive lang nok til at nå op på et husnummer 111).

Yderligere 19 æblesorter er udvalgt til at lægge navn til alle de kommende små og lidt større veje på kryds og tværs af æblekvarteret. Vejnavnene tæller både de ligefremme og småpoetiske som Ingrid Marievej, Kongeæblevej og Morgendugvej.  De let tungebrækkende som Mutzuvej og James Grievevej. Og så de decideret eksotiske som Cox Orangevej  og Belle de Boskoopvej.

Værkstedvej og Torveporten får lov at beholde deres eksisterende navne, mens Grønttorvet, Frugtmarkedet og Torvekanten udgår som adresser i København.

Byens politikerne skal stadig stemme om det, men bliver der flertal for de nye vejnavne til Grønttorvet, træder de i kraft 1. februar 2017. Se alle de foreslåede vejnavne og deres placering i æblekvarteret på kortet her:

Udviklingsselskabet bag Grønttorvet har for nylig valgt at gå væk fra navnet Ny Valby og tilbage til den gamle betegnelse for området. Efter planen skal det blive en bæredygtig bydel, der har en mere blandet boligsammensætning  med flere økonomisk tilnærmelige lejeboliger og almene boliger end andre af Københavns udviklingsområder som Carlsberg, Nordhavn og Amager Strand.

Her på Magasinet KBH kan du læse mere om hele masterplanen for Ny Valby og følge udviklingen på Grønttorvets projektside.

Opdatering: Byens politikerne har vedtaget vejnavnetemaet for Grønttorvet, dog med en væsentlig ændring – byparken skal ikke hedde Æbleparken, men Grønttorvsparken.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • Valby
Ny bro gennem bygning skal være både vartegn og knytte to nye områder sammen

relaterede
visioner

tegnestuevision
Valby
Et indendørs mødested for både voksne og børn — dét mangler i mange af Københavns bydele, mener SquareOne Arkitekter.
læservision
Valby
Klubber og foreninger i Valby Idrætspark har en ambitiøs vision om at lave området til en hel idrætsby.

seneste
byens liv

  • KBH+
  • København
​København kåres gang på gang som verdens bedste cykelby, men konkurrenterne puster os i nakken. Vi giver de to-hjuledes by et serviceeftersyn for at finde ud af, hvor godt det egentlig står til, og hvad der kan gøres bedre.