pixel

Slut med at smide cyklen på Frederiksberg: Nu bliver den fjernet

Stiller du din cykel, hvor det passer dig på Frederiksberg? Nu risikerer du, at den bliver fjernet.

Cykler Frederiksberg

Kort
Cykelparkeringszonen på Frederiksberg

Det går ikke så godt med at parkere pænt i 'verdens bedste cykelby'. Ikke mindst på Frederiksberg kniber det for cyklisterne at tage hensyn til resten af omgivelserne, når den to-hjulede skal stilles.

Alt for ofte benytter cyklisterne sig ikke af de opstillede cykelstativer, men parkerer cyklen på fortove og pladser, mener det frederiksbergske bystyre. Den er især gal i området omkring Frederiksberg Centeret, hovedbiblioteket, Frederiksberg Gymnasium og Copenhagen Business School.

Cyklerne er til gene for fodgængere, og derfor genoptager Frederiksberg Kommune nu et forsøg, der skal skabe bedre plads på gangarealerne ved at sætte hårdt mod hårdt.

Frem til sommerferien bliver cykler, der ikke er parkeret i et cykelstativ i Frederiksberg bymidte, ganske enkelt fjernet.

Reglen er enkel: Kan du ikke ramme stativet med cyklens fordæk, så bliver den fjernet. Efterfølgende kan du hente din cykel i kælderen under Frederiksberg Gymnasium.

Det bliver kommunens parkeringsvagter, der får til opgave at sende dårligt parkerede cykler i skammekrogen ned i gymnasiets kælder.

Samme forsøg sidste sommer

Frederiksberg Kommune satte forsøget i søen første gang under coronapandemien i sommeren 2021 og et halvt år frem. Når den nu genoptager ordningen, er det ikke mindst for at repetere reglen for de lokale: cyklen skal i stativ.

Forsøgszonen dækker over Solbjerg Plads og Frederiksberg metroforplads. Her er der 1.154 P-pladser til cykler til rådighed, mens der er godt 2.00 på det øvrige Frederiksberg.

Denne gang løber forsøget frem til den 24. juni. Herefter vil kommunen evaluere resultaterne i dens kamp for at komme problemet til livs.

Selvom forsøget med at fjerne cykler uden for stativer nu er trådt i kraft, er der ikke en bødestraf forbundet med forseelsen. Forsøget er godkendt af Vejdirektoratet.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordvest
Overdækning af Helsingørmotorvejen til et grønt byrum, der byder velkommen til København.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling