pixel

Bo 80 meter over Valby Bakke

Carlsberg Byens andet tårn bliver klar til indflytning i 2021.

dahlerups tårn carlsberg byen

En hel familie af høje, spredte boligtårne skal efter planen være Carlsberg Byens blikfang på den københavnske horisont. Men indtil videre har 100 meter høje Bohrs Tårn i ensomhed stået for virkeliggørelsen, mens resten af højhusfamilien i årevis blot har været skitsetegninger på oversigtskortet.

Nu er konsortiet bag genudviklingen af bryggerigrunden imidlertid klar til start med tårn nummer to ud af ni i alt:

Dahlerups Tårn bliver 80 meter højt og vil rejse sig tæt på toppen af Valby Bakke, nær Elefantporten på den ene side og Carlsberg-bryggeriets kommende nye hovedkvarter på den anden side. Det bliver dermed det nordvestligste af højhusene på Carlsberg, fjernest fra Bohrs Tårn i sydøst.

De 100 nye ejerboliger i Dahlerups Tårn skal stå indflytningsklar midt i 2021, hvor hele Carlsberg Byen forventes at være nået over halvvejs mod målet.

I sin grundform er højhuset ligesom alle de kommende Carlsberg-tårne en rektangulær klods på højkant, men facaden bliver mere varieret end den udskældte brune monolit Bohrs Tårn. Vinduerne bliver således større og mange flere, og de får selskab af lodrette bånd af tilbagetrukne altaner.

Beklædt med aluminium og tegllameller i rødlige og grå nuancer bygges Dahlerups Tårn ind i en ny karré kaldet Caroline Hus, som bliver en blanding af boliger, erhverv og detailhandel.

Altan integreret i stuen

Lejlighederne lægges fra 4. til 23. sal og får 2 til 5 værelser i størrelser fra 53 til 122 m². Dermed får Dahlerups Tårn også en anden variation i boligstørrelserne og dermed priserne end Bohrs Tårn, hvor stadig kun omkring halvdelen af de 80 store boliger er blevet solgt et års tid efter færdiggørelsen.

At flytte ind i Dahlerups Tårn koster mellem 3 og 8 millioner kroner, de ledige lejligheder i Bohrs Tårn er i øjeblikket til salg fra 6,6 mio. til 16 mio.

Og i modsætning til i storesøstertårnet får de i Dahlerups Tårn altså alle sammen altan. På 4. sal i form af tagterrasse på karréen og i 2V'erne som fransk altan. Men i resten af lejlighederne som en integreret del af opholdsrummet, trukket en smule ind i rummet, så man sidder i læ til morgenkaffen eller solnedgangen over byen.

I tårnets stueetage kommer der café og restaurant ud til den kommende Ottilia Jacobsens Plads, der skal blive et rekreativt byrum med plads til ophold og leg.

Hele karréen får desuden fælles grønt gårdrum, og i den delvist offentlige parkeringskælder bliver der plads til godt 1.000 cykler og 200 biler.

Til minde om bryggerens yndling

Dahlerups Tårns 36.000 etagemeter er formgivet af Schmidt Hammer Lassen Architects, der i København især er kendt for Den Sorte Diamant. Schmidt Hammer Lassen er aktuelt også på vej med andre meget markante projekter i byen som udbygningen af Fisketorvet og 50-meters tårnet Start-Up City på Finsensvej.

Den Dahlerup, som tårnet er opkaldt efter, er arkitekt Vilhelm Dahlerup (1836-1907). En af Københavns helt store bybyggere gennem tiderne med arvestykker som Det Kongelige Teater, Statens Museum for Kunst og Søpavillonen på CV'et. Og brygger Carl Jacobsens husarkitekt, der tegnede det oprindelige Ny Carlsberg omkring Elefantporten, foruden familiemausoleet Jesuskirken og Glyptoteket.

Det tredje nye tårn i Carlsberg Byen forventes at blive det højeste på 120 meter, der skal stå midt mellem Dahlerups Tårn og Bohrs Tårn. Længst fremme i udviklingen er desuden to lavere boligtårne på hver 50 meter.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling