pixel

Nyt byggeri smelter sammen med ikon i Nordhavn

Pensionsselskab kobler sit velkendte 80'er-hovedsæde sammen med ny bygning, der både skal være sin egen og passe sammen med storebror.

PFA Pensions nye flerbrugerkontorhus i Nordhavn

I mere end tre årtier har PFA Pension haft hovedsæde i Nordhavns Århusgadekvarter, og pensionsselskabet har postet mange millioner kroner i udviklingen af området.

I 2013 købte PFA alle Redmolens 55.000 kvadratmeter der stikker ud i Øresund fra kvarteret. Og for et år siden overtog PFA også det meste af det selskab, der driver kvarterets butiksmiljø.

Nu investerer PFA igen pensionskroner i området. Denne gang helt tæt på selskabets eget, velkendte hovedkvarter fra 1980'erne: Marina Park.

Det nyeste skud på PFAs investeringsstamme — et 8.600 kvadratmeter stort kontorhus — bliver bygget sammen med PFAs domicil lige ved siden af Nordhavn metrostation og den 'Nordhavn Plads' der i fremtiden skal være et knudepunkt for livet i bydelen.

Flugter hovedsædet

Linjerne i den nye kontorbygning er vertikale langs høje vinduespartier, mens linjerne i PFAs hovedsæde i teglsten er horisontale med to rækker af mindre vinduer.

Alligevel matcher de to bygninger i nogen grad.

Basen på den nye kontorbygning kommer til at flugte med taget på Marina Park, som mangt en københavner igennem årene vil have observeret fra S-toget, mens de ventede på, at det kørte videre fra Nordhavn Station.

Både den gamle og den nye bygning har primært røde facader, men ud mod Helsinkigade rager det nye kontorhus dog fem etager højere op i luften med en lysere, sandfarvet beklædning. På hjørnet fortsætter sandfarven ned til førstesalen.

Det er Årstiderne Arkitekter, der har slået stregerne til kontorbygningen. De står også for den omfattende modernisering, som det gamle hovedsæde undergår for tiden. En renovering, som har til formål at skabe en mere naturlig sammenhæng med de nye bydele på Nordhavn — at åbne bygningen op mod det nye dagligdagsliv, der er ved at opstå i det gamle industriområde.

Dét indebærer blandt andet udskiftning af vinduer og tag samt opsætning af 3.000 m2 mørk aluminium på facaden — både øverst og på de to etager under de røde teglsten.

Dette skift i facaden matcher den nye kontornabo også. Her skiller de nederste to etager sig ud ved at være bundet sammen af høje vinduer, der går fra gulvet i stuen til loftet på første sal.

Platin i bæredygtighed

Den nye bygning skriver sig ind i trenden med fællesskabs- og bæredygtighedsorienterede kontorhuse.

De 780 medarbejdere deler kantine og mødecenter, og som det kun fjerde danske kontorbyggeri opføres bygningen, så den kan modtage den ypperste bæredygtighedscertificering, DGNB-platin. 

Som også populært for tiden indrettes det nye hus med fleksibel ruminddeling, så fremtidige lejere i et af de 17 lejemål løbende kan tilpasse lokalerne efter behov.

Byggeriet begynder denne måned, og kontorhuset forventes at være klar til udlejning om lidt over to år.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling