pixel

CPH Highline slutter sig til Havneholmen

Fisketorvets zigzag-formede nabo er færdig. På taget er en 150 meter lang bypark, mens et nyt byrum vokser frem ved foden.

Skanskas CPH Highling på Havneholmen

Har man været i New York, skaber ordet Highline indre billeder af den amerikanske metropols version: Manhattans gamle højbane, som tidligere blev brugt til godstransport, men som i dag er omdannet til en to kilometer lang bypark.

På mange måder er det den diametrale modsætning til indendørs kontorlandskaber.

Alligevel er det New Yorks bypark, der er inspirationen bag Holscher Nordberg Arkitekters kæmpe kontorbygning, CPH Highline, på Havneholmen.

Terrasser og orangeri på taget

Kontorhuset får ligesom sin amerikanske navnebror en park hævet højt op i luften — i form af en cirka 150 meter lang, grøn gangsti på bygningens tagterrasse.

Stien skal binde terrasser, uderum — og orangeri — på bygningens tag sammen og skabe sociale samlingspunkter for dem, der går på arbejde på etagerne under den.

Følger man tagparken ned ad bygningens trappeform fra 8. til 4. etage, ender man på en terrasse med udsigt over husbådene i Tømmergraven.

Dét kan blandt andre ansatte i Pandora, Handelsbanken, BDO og L’Oréal komme til.

Efter planen kan alle virksomhederne rykke ind til juni, for nu står det i alt 16.900 m2 store byggeri så godt som færdigt. De første par lejere flyttede allerede ind i december.

Yoga og øko

Kører man forbi bygningen ved siden af Fisketorvet og ud mod Vasbygade, passerer man også et kæmpe foto af to personer i yogatøj med måtter og klodser, som pryder byggeriets side.

Det er ikke et tilfældigt valg.

CPH Highline slår sig op på at være det første kontorhus i København, der sætter menneskelig trivsel i centrum. Med fælles økologisk kantine og mulighed for at dyrke — ja, yoga.

Mellem den nye bygning og to boligbyggerier er opstået et nyt byrum med bypark-karakter. Her er der planlagt udendørs fitness på varmere tider af året, og det lille, rekreative område skaber et grønt bånd ned til havnebassinet med adgang til kajakroning og havnebadning.

Byggerier til alle sider

På den anden side af de gamle både i Tømmergravens vand kan man se kranerne på Engholmene, den kanalby, der siden 2015 er vokset frem ved Enghave Brygge.

Og det er ikke den eneste nabo med kraner. For kontorhuset bygger sig ind i et hastigt transformerende område.

Når den kommende 'Havneholmen' metrostation står færdig i 2024, vil den ligge kun 50 meter væk.

Mod nordøst ligger Fisketorvet, der snart skal ombygges. Den nye Jernbanebyen vil inden længe vokse frem lige mod vest. Og stik syd ligger allerede den mere rustikke Kvarterpladsen, hvis container- og skurby med værksteder og butikker også er resultatet af et samarbejde mellem Holscher Nordberg Arkitekter og udviklingsselskabet Skanska.

Og så er CPH Highline selv faktisk kun første halvdel af et større projekt på Havneholmen. Byggeriet af anden fase — endnu en kontorbygning med navnet CPH Pulse — sættes i gang i midten af 2021.

CPH Pulse bliver — med Skanskas ord — en bæredygtig erhvervsejendom på 15.500 kvadratmeter.

Den vil vokse frem på en smal grund mellem CPH Highline og den nye metrostation — og forventes færdig i slutningen af 2023.

Herefter vil der ikke være plads til mere byggeri på Havneholmen.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling