pixel

Platform C bringer dig ned på vandet

Ny udkigspost i Stadsgraven er for alle med hang til fugle, termokaffe eller bare en lille puster.

Platform C Christianshavn

Det foregår stadig på vandet, men denne gang flyder den ikke.

Designstudiet Fokstrot sendte i 2017 for første gang deres håndbyggede ø, CPH-Ø1, ud i havneløbet — til udbredt fornøjelse for både kajakroere, havnesvømmere og almindeligt promenerende københavnere.

Og når skyerne og finregnen om nogle måneder forhåbentlig atter slipper sit tag i hovedstaden, vil Ø1 få selskab af nummer 2, 3 og 4.

Mens vi venter på sol og flere flydeøer, har Fokstrot snedkereret på endnu en søbaseret anordning, der har lagt til land ved Syddyssen — det alleryderste af Christianshavns gamle voldanlæg.

Platform_C — som den er døbt — flyder dog ikke på vandet, men er fastmonteret på bunden af den gamle voldgrav. Her afløser den en gammel, slidt trækonstruktion med en grøn skraldespand, der tidligere har ageret udkigspost til Vor Frelser Kirke og Allikerne på Kaninøen midt i graven.

Den nye platform er konstrueret, så man på dækket kun står få centimeter over vandoverfladen, og Fokstrot fortsætter dermed deres erklærede mission om — helt bogstaveligt — at bringe byboerne tættere på vandet.

På de nye kvadratmeter vil man ikke blot kunne nyde udsigten over fugleliv og Christianshavns skyline med en kop medbragt termokaffe. Man vil også kunne se Stadsgravens vand skvulpe under sine fødder — på den anden side af de egetræslister, som er sat sammen i en cirkulær form der også tillader kig nedad.

Selv for folk uden udtalte ornitologiske tendenser kan Platform_Cs omfavnende former ende med at blive et velkomment indslag i byen.

Syddyssen er et populært mål for en slendretur med barnevogn eller hånd-i-hånd med livets udkårne — og er et fast indslag på løberuten for de motionister der følger vandet ud mod Refshaleøen og tilbage igen.

Det nye stop i byen stod færdigt den 31. januar.

 

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling