pixel

Luksushotel på postgrunden åbner i skyggen af coronakrisen

Petter Stordalens københavnske hotelflagskib, Villa Copenhagen, åbner 1. juli efter flere udskydelser.

villa copenhagen indre gård

Faste læsere af Magasinet KBH ved om nogen, at hotelbranchen har haft kronede dage i København de senere år. Der er ikke gået en måned, uden at vi har kunnet berette om et nyt storstilet hotelprojekt på én af byens bedst beliggende adresser.

Så kom coronaepidemien, og pludselig stod hotelbranchen i sin værste krise nogensinde. Det fik nogle hoteloperatører til at stå på bremsen, mens andre ufortrødent fortsætter med deres planer i sikker forvisning om, at hotelgæsterne nok skal vende tilbage til København.

For den norske hotelkonge Petter Stordalen har coronakrisen på de store linjer betydet, at planerne om en agressiv ekspansion i den danske hovedstad indtil videre er lagt på hylden. Nu skal fokus i stedet rettes mod de eksisterende besiddelser København.

Én af dem er Villa Copenhagen i den gamle centralpostbygning på Postgrunden over for Hovedbanegården. Hotellet, der skulle være flagskibet i Stordalens københavnske offensiv, skulle oprindelig have slået dørene op 1. april, men coronaepidemien udskød åbningen til først 14. maj og siden 1. juli.

Dén dato er endt med at holde — når du læser dette, kan du endelig booke et af de 390 værelser i Postvæsenets tidligere hovedkontor i Tietgensgade. 

Åben for lokale

Bygningen er opført i 1912 og tegnet af DSB’s daværende ledende arkitekt, Heinrich Wenck, som også slog stregerne til Københavns Hovedbanegård.

Centralpostbygningens indre er blevet bygget om flere gange gennem årene, men den seneste ombygning til hotel, der har kostet 1,5 milliarder kroner er formentlig den mest radikale.

Mest imponerende er hotellets reception og loungeområde, der er indrettet i Centralpostbygningens indre gård, som er blevet overdækket med en hvælving af glas. 

Bygningens tidligere postkontor er blevet omdannet til en vinbar med de oprindelige marmorbelagte søjler og andet interiør bevaret.

Ud mod Bernstorffgade er der indrettet en konferencesal med plads til 1.000 mennesker, som formentlig ikke kommer i brug foreløbig, og på taget af denne er der anlagt en udendørs, opvarmet svømmepøl. 

Hotellet rummer desuden et bageri, et brasserie og en udendørs café — alle tilgængelige for offentligheden via en af hotellets mange indgange ud til de omkringliggende gader. 

Ideen er nemlig, at Villa Copenhagen ikke blot skal tiltrække turister og forretningsrejsende med behov for at overnatte, men også være et samlingssted for lokale københavnere, der kigger forbi for at købe brød, få et glas vin eller spise på restauranten.

Hotellet er den første færdiggjorte del af det nye kvarter Postbyen, som er i gang med skyde op, der hvor Københavns Postcenter tidligere lå. Bydelen kommer ud over luksushotellet blandt andet til at rumme syv tårne på mellem 28 og 115 meter. Hele Postbyen forventes at stå færdig i 2024.

Villa Copenhagen er en del af Petter Stordalens hotelkæde Nordic Choice Hotels, der står bag 200 hoteller i hele Norden. I København driver kæden i forvejen Hotel Skt. Petri i Indre By, Comfort Hotel på Vesterbro, Clarion Hotel ved Lufthavnen og Quality Hotel i Høje Taastrup. 

Kæden er desuden i gang med at bygge endnu et hotel med konferencesal til 2.500 mennesker ved Lufthavnen. Her fortsætter byggeriet, men med formindsket styrke.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling