pixel

Postterminal bliver kontorkvarter

kbh magasin

Den store postterminal bag Hovedbanegården skal jævnes med jorden og erstattes af et helt nybygget business district lige i hjertet af København.

Danica Pension har købt hele det 40.000 kvadratmeter store område af PostNord og vil sammen med en af verdens allerstørste investeringsfonde Blackrock poste op mod 5 milliarder kroner i at genopfinde trekanten mellem Bernstorffsgade, Carsten Niebuhrs Gade og banegraven — op mod 10.000 arbejdspladser skulle der blive plads til i forretningskvarteret.

Post Danmarks gamle hovedkontor ud mod Tietgensgade skal bevares og omdannes til luksushotel, men postterminalen forsvinder altså til fordel for 100.000 kvadratmeter kontorer. Dertil kommer serviceboliger for udstationerede business-folk, og så lover Danica Pension butiksliv i gadeniveau samt en hævet park gennem kvarteret ned til Kalvebod Brygge.

Udvikleren har endnu ikke afsløret, hvordan det nye kontorkvarter skal se ud. Men tegningerne er på trapperne, for der satses på en ny lokalplan og dermed tilladelse fra Københavns Kommune allerede i 2016 og derefter en byggeperiode frem til 2020.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling