pixel

120 meter: Her er Københavns højeste hus

Se de første officielle tegninger af Pasteurs Tårn i Carlsberg Byen.

Pasteurs tårn midt

Byggeriet har været i gang i månedsvis og rager allerede seks-syv etager op nogenlunde lige midt på den transformerende bryggerigrund.

Ikke desto mindre har det været en velbevaret hemmelighed, hvordan Københavns højeste højhus egentlig kommer til at se ud.

Nu kan Magasinet KBH som de første løfte sløret for Pasteurs Tårn, der med sine 37 etager vil nå 120 meter op over hovedstaden, når det forventes at stå færdigt i Carlsberg Byen i 2022.

De spritnye officielle tegninger af det smalle, rektangulære boligtårn varsler et gyldenbrunt og gittermønstret højhus med altaner og store glaspartier i hjørnerne af hver eneste etage fra omkring 3. sal og hele vejen op til toppen.

Franske og svenske hilsner

Pasteurs Tårn vil stå som del af en samlet karré mod J.C. Jacobsens Have, som også 100 meter høje Bohrs Tårn grænser op til.

Med adresse på Pasteursvej, opkaldt efter den franske biolog Louis Pasteur (1822-95), der opfandt pasteuriseringen og revolutionerende både vin- og ølbrygning med sine opdagelser om mikroorganismer.

Projektets samlede areal er 76.300 m2 fordelt på cirka 16.900 m2 boliger i tårnet, 18.300 m2 boliger i karréen, 14.000 m2 erhverv, 2.400 m2 detail samt kælderarealer.

Selve højhuset er tegnet af den svenske arkitektvirksomhed Wingårdhs i samarbejde med Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Byggeriets øvrige parter er Per Aarsleff, ÅF Buildings Denmark og 1:1 Landskab med udviklingsselskabet Carlsberg Byen som bygherre.

Højest i tårnfamilien

120 meter er godt 15 meter højere end Rådhustårnet og Domus Vista, og ville i dag være nok til at udligne Herlev Hospitals rekord som Danmarks højeste bygning. Men i 2022 forventes også 142 meter høje Lighthouse at stå færdigt på Århus havn.

Til gengæld vil titlen som Københavns højeste tilhøre Pasteurs Tårn i en rum tid fremover, for der er ikke konkrete planer om mere himmelstræbende bygninger i hovedstaden:

Skyskraber-drømmene i Ydre Nordhavn er sandet til, forhøjelsen af Scandinavia Hotel er endegyldigt opgivet, og det højeste af posttårnene bag Hovedbanen må "nøjes" med 115 meter.

Efter tyvstarten fra Bohrs Tårn, færdigrejst i 2017, er Pasteurs Tårn nu ét af tre nye igangværende højhusbyggerier på Carlsberg, der også tæller Dahlerups Tårn på 80 meter og Tuxens Tårn på 50 meter.

Snart følger Grønlunds Tårn (50 meter) og Vogelius Tårn (80 meter) efter som nummer fem og seks, og samlet bliver en hel familie af ni spredte øl-tårne Carlsberg Byens blikfang på den københavnske horisont i fremtiden.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling