pixel

Postgården lukker for posten

kbh magasin

Det eksklusive postnummer 1000 København K er solgt for 400 mio. kroner – det tilhører nemlig Købmagergade Postkontor, der nedlægges og omdannes til butikker og kontorer.

Bygningen tidligere kendt som Kongelig Postgård er landets ældste fungerende posthus; opført i 1733 som privat palæ, fra 1780 hovedkvarter for Postvæsenet og siden også Telegrafvæsenet. I løbet af århundrederne er stadig flere funktioner dog flyttet væk fra de snævre gader i middelalderbyen, og i dag benyttes kun en tredjedel af arealet i det gamle hovedpostkontor.

Posthuset i Købmagergade tager imod de sidste pakker i efteråret 2015, og Post & Tele Museum lukker i naboudbygningen i sommeren 2016. Der endnu ikke fundet nye lokaler til hverken postekspeditionen eller kommunikationshistorien.

Læs mere om postnummerets fremtid hos business.dk

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling