pixel

Rundetårns hotelnabo slår dørene op

Gennem­renoverede bygninger ved Rundetårn er nu blevet et hotel rigere. 243 farverige værelser, restaurant, bar og café er klar.

Hotel 25 hours trinitatis

Den har været længe undervejs. Men nu er det sikkert og vist: Hotelgæster kannu overnatte lige ved siden af Studenterhuset overfor Rundetårn.

Det er den tyske boutique hotelkæde '25 Hours' der også er til stede i blandt andet Paris, Zürich og Berlin, som nu er klar til at tage imod gæster i de historiske bygninger i hjertet af Indre By.

Indvendigt rummer 25Hours 243 hotelværelser, en bar, restaurant, café, wellness-faciliteter og mødelokaler. 

Udover hotellet indeholder de i alt tre 1700-tals ejendomme på Købmagergade 44, 46 og 50 — af udviklerne også kaldet "The Trinity Quarter" — nu også butikker og beboelseslejligheder med et samlet etageareal på godt 21.000 m2

Ejendommene, der har været under voldsom ombygning siden 2019, kan skrive både porcelænsfabrik, papirfabrik,  fakultet for jura og teologi — og blodprøveambulatorium — på sit CV. Med åbningen af 25Hours, markerer det ikke blot ejendommenes nye liv som hotel, men også den tyske hotelkædes indtog på det skandinaviske marked. 

Hotellet strækker sig hele vejen fra Købmagergade til Pilestræde på bygningens bagside. Fra hotellets øvre etager kan man derfor spotte både Arnold Buscks boghandel i Købmagergade, den lille — og lidt glemte — Trinitatis Kirkeplads ved siden af Rundetårn og Nina Bangs Plads ved Pilestræde.

Klassisk facade, men vild indeni

Ombygningen har udvendigt taget udgangspunkt i ejendommenes oprindelseshistorie, der strækker sig tilbage til 1700-tallet. Blandt andet er bygningernes facadestuk blevet frisket op, og der er kommet ny belysning op der fremhæver ornamenteringen, blandt andet ved at skabe slagskygger på den hvide facade.

Indvendigt er store dele af bygningen fuldstændig blevet strippet, og den London-baserede indretningsarkitekt Martin Brudnizki har hjulpet 25Hours med at få den nye indmad til at fremstå vild og farverig — med klare farvereferencer til de glade 1960'ere, citatudpluk fra Rolling Stones på sengetøjet, kork-dækkede bagvægge og imiterede grønne tavler med kridtskriverier på.

Formålet med indretningen er at bringe gæster tilbage til en svunden tid, hvor et mix af nyt og gammelt skal forsøge at formidle ikke blot bygningernes historie — men også forskellige perioder af Københavns historie. Kunsten på væggene er kurateret af kunstrådgiverne hos Visto Images der har som speciale at mikse kunst og bygninger.

Kunstnerisk rød tråd

Og netop kunsten på væggene spiller en sammenbindende rolle gennem hotellets værelser og fællesrum. Over 100 kunstværker er udstillet overalt på hotellet og repræsenterer en bred vifte af stilarter.

De er dog alle bundet sammen af et fælles tema, der handler om at blive voksen. For eksempel er hotellets café — Café Duse — hjemsted for malerier og fotografier fra det 19. århundrede og frem til 2021, der portrætterer kvinder i forskellige livsfaser.

I det store fællesrum er væggene dekoreret med jacquard-vævede tekstiler af den finske kunstner Kustaa Saksi — den særlige vævningstype gør det muligt at væve komplicerede mønste i mange farver.

I hotellets restaurant fejrer man sine gastronomiske rødder i Levanten med et vægmaleri, der viser Tel Aviv fra en række forskellige perspektiver. 

Der er offentlig adgang til hotellets restaurant, bar og café. 

En del af Købmagergades genfødsel

Købmagergade har efter sin renovering tilbage i 2013 fået en af byens mest velsoignerede belægninger og er af samme grund blevet et mere eftertragtet mål for udviklere og lejemål for særligt detailhandel. Gaden føles nu som en mere veludført udgave af sin storebror, Strøget, som den munder ud i.

I 2015 blev Illums lange facade mod gaden renoveret, og året efter blev Indre Bys gamle posthus solgt og en længerevarende transformation til butikker og kontorer sat i gang.

"Trinity Quarter" er nu blevet det næste skridt i Købmagergades fremmarch på den københavnske gågade-scene.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

kommentarer

morten.renberg
Svensk TV viser i øjeblikket en lille film om indretningsarkitekten Martin Brudnizki. https://www.svtplay.se/video/34576416/hemma-hos-inredningsarkitekten/hemma-hos-inredningsarkitekten-martin-brudnizki-1?info=visa. Et alternativ til skandinavisk minimalisme.

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling