pixel

Rundetårns hotelnabo åbner til næste forår

Pladsen ved Rundetårn og Trinitatis Kirke bliver mere udadvendt, når The Trinity Quarter's hotel med restaurant og cafe om et år kan tage imod gæster.

Hotel Round Tower på Trinitatis kirkeplads ved Rundetårn

'Hotel Round Tower' er gået ind i de sidste 12 måneder af byggeriet, så til næste års forår kan hotelgæster overnatte lige ved siden af Studenterhuset overfor Rundetårn.

Covid-situationen har dog gjort det til lidt af en udfordring at holde tidsplanen for det knap 17.000 kvadratmeter store hotel, der har hovedrollen i bygherren Hines' "The Trinity Quarter". 

Udover hotellet indeholder "kvarteret" også butikker og lejligheder — og består af en ombygning af tre 1700-tals bygninger, som amerikanske Hines i 2018 købte af den danske stat for 845 millioner kroner.

Det har ikke taget navn efter Trinity fra Matrix-trilogien, men efter den kristne treenighed og Trinitatis Kirke, som er nabo til de tre bygninger.

I alt er der tale om en ombygning af godt 21.000 kvadratmeter fordelt på Købmagergades nummer 44, 46 og 50.

Hotel fra Købmagergade til Pilestræde

Det er Købmagergade 50, der skal huse den tyske hotelkæde 25hours' københavnske filial. Hotellet flytter altså ind i en allerede eksisterende — men nu voldsomt ombygget — bygning.

Den har tidligere haft et liv som blandt andet porcelænsfabrik, papirfabrik og fakultet for teologi og jura. Når ombygningen er færdig, vil den rumme 243 hotelværelser, en bar, restaurant, café, wellness og mødefaciliteter.

Det kommende hotel strækker sig hele vejen fra Købmagergade til Pilestræde på bygningens bagside.

Fra hotellet kan man derfor både finde udsigt over Arnold Buscks vinduer i Købmagergade, den lille plads ved Trinitatis Kirke og Nina Bangs Plads ved Pilestræde.

Det er på den lidt glemte plads ved Trinitatis Kirke, at Hotel Round Tower får sin hovedindgang. Her, i stueetagen ud mod pladsen, skal hotellets restaurant og café også ligge og give pølsevognen foran Studenterhuset konkurrence.

60’er-printede gardiner og lænestole

Udvendigt tager ombygningen udgangspunkt i bygningens historie. Vinduerne bliver for eksempel ført tilbage til deres oprindelige form uden sprosser.

Nye kig ind i hotellets interiør afslører dog flere 1960'er-vibes end 1700-tals-ditto med småt print på tekstilerne, Rolling Stones-reference på sengetøjet, dækkede opslagstavler og imiterede grønne tavler med kridtskriverier på.

Det er den London-baserede indretningsarkitekt Martin Brudnizki, som tyske 25hours har allieret sig med til indretningen. Kunsten på hotellet er kurateret af konsulenterne hos Visto Images fra Cypern.

Det internationale samarbejde har krævet særlige tiltag på grund af Covid-19-pandemien, for den tyske hoteloperatør og engelske designer har kun sjældent kunnet være til stede fysisk.

Oprindeligt skulle hotellet have slået dørene op allerede i juni i år, men som så meget andet er processen blevet pandemi-forsinket.

Byggeriet har dog ikke stået stille. Ligesom mange har holdt Zoom-møder fra hjemmekontoret, har man holdt gang i aktiviteterne på Købmagergade med digitale hjælpemidler.

Videoer og fotografier af processen, møbler og tekstiler er blevet sendt frem og tilbage mellem England, Tyskland og København for at få teamets feedback og godkendelse.

Fund fra 1100-tallet udstillet

The Trinity Quarters to øvrige bygninger og deres knap 4.000 kvadratmeter indrettes til seks nye boliger og — i stueetagen ud mod Købmagergade — seks-syv nye butikker. 

Til oktober kan de første flytte ind i tre af lejlighederne i Købmagergade 46, mens butikslokalerne forventes at stå klar i begyndelsen af næste år.

Indtil da er vinduerne i Købmagergade 50 fyldt med en række historiske fund, der er dukket op undervejs i ombygningen.

I en pop-up udstilling i et samarbejde mellem bygherren Hines og Københavns Museum fremvises fund som skeletter, sko, mønter, dele fra brynjer og pilespidser.

Nogle af dem går helt tilbage til Valdemar den Stores tid i 1100-tallet og tyder på, at København kan have været en noget større by på det tidspunkt, end man hidtil har antaget.  

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling