pixel

Trappeformet domicil bliver nabo til FN Byen

Operaens arkitekter tegner konsulenthus til at udfylde hullet på Marmormolen.

pwc marmorvej

Otte-takkede FN Byen på spidsen af Marmormolen skulle egentlig efter planen have haft selskab af et hotel i forlængelse af den internationale stemning på den gamle frihavnsmole.

Nu bliver det i stedet det kommende hovedkontor for PwC, der indtager den inderste del af molen, lige hvor Østerbro, Nordhavn og Frihavnen mødes.

Revisions-, skatte- og rådgivningskonsulenterne fra PwC flytter et par kilometer fra Tuborg Havn-området i Hellerup og ind i det nye trappeformede domicil med 1.500 medarbejdere.

Kontorhusets 28.000 etagemeter er designet af Operaens arkitekter Henning Larsen Architects, der i København senest også har udformet det nye Nordea-domicil i Ørestad Nord.

Henning Larsen Architects konstruerer trappebygningen af 12 kuber i varierende højder, der i fire længer omkranser et indre atrium. De højeste kuber på op til 36 meter lægges på hjørnet ved Kalkbrænderihavnsgade og havnebassinet over mod Nordhavn.

Og så nedtrappes domicilet i begge retninger, langs Kalkbrænderihavnsgade ind mod byen og ud ad Marmormolen, og ender 16 meter højt tættest på boligbyggeriet Marmorbyen, der ligger i smørhullet mellem FN Byen og det nye konsulenthovedkvarter.

Trappemotivet vil gå igen på facaden med et spor af terrasser, der beplantes med træer og buske ligesom de grønne tage.

Promenaden er til deling

PwC får vand på to sider, når der er udgravet en lille kanal mellem dem og Marmorbyen i stil med kanalen mellem Marmorbyen og FN Byen. Men de skal dele promenaden med alle andre, for der anlægges offentlige stier hele vejen rundt om bygningen sammen med to mindre byrum på hver side af den.

I ankomstzonen mod Marmorvej bliver det en hævet, landskabelig byplads, der holdes fri for trafik og får mulighed for en kaffebar eller anden udadvendt funktion i stueetagen. Og mod havnebassinet en træbrygge, der integreres med domicilets udendørs kantineareal.

Med promenaden og pladserne er det håbet, at konsulenthuset på Marmormolen kommer til at binde området sammen som et slags missing link fra Østerbro og til Århusgadekvarteret i Nordhavn på den ene side og til Amerika Plads og Frihavnen på den anden side.

Byggeriet er politisk godkendt i Københavns Kommune med en justeret lokalplan, men PwC har endnu ikke udmeldt en officiel tidsplan.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling