Trappeformet domicil bliver nabo til FN Byen

Operaens arkitekter tegner konsulenthus til at udfylde hullet på Marmormolen.

pwc marmorvej

Otte-takkede FN Byen på spidsen af Marmormolen skulle egentlig efter planen have haft selskab af et hotel i forlængelse af den internationale stemning på den gamle frihavnsmole.

Kort
PwC hovedkontor

Nu bliver det i stedet det kommende hovedkontor for PwC, der indtager den inderste del af molen, lige hvor Østerbro, Nordhavn og Frihavnen mødes.

Revisions-, skatte- og rådgivningskonsulenterne fra PwC flytter et par kilometer fra Tuborg Havn-området i Hellerup og ind i det nye trappeformede domicil med 1.500 medarbejdere.

Kontorhusets 28.000 etagemeter er designet af Operaens arkitekter Henning Larsen Architects, der i København senest også har udformet det nye Nordea-domicil i Ørestad Nord.

Henning Larsen Architects konstruerer trappebygningen af 12 kuber i varierende højder, der i fire længer omkranser et indre atrium. De højeste kuber på op til 36 meter lægges på hjørnet ved Kalkbrænderihavnsgade og havnebassinet over mod Nordhavn.

Og så nedtrappes domicilet i begge retninger, langs Kalkbrænderihavnsgade ind mod byen og ud ad Marmormolen, og ender 16 meter højt tættest på boligbyggeriet Marmorbyen, der ligger i smørhullet mellem FN Byen og det nye konsulenthovedkvarter.

Trappemotivet vil gå igen på facaden med et spor af terrasser, der beplantes med træer og buske ligesom de grønne tage.

Promenaden er til deling

PwC får vand på to sider, når der er udgravet en lille kanal mellem dem og Marmorbyen i stil med kanalen mellem Marmorbyen og FN Byen. Men de skal dele promenaden med alle andre, for der anlægges offentlige stier hele vejen rundt om bygningen sammen med to mindre byrum på hver side af den.

I ankomstzonen mod Marmorvej bliver det en hævet, landskabelig byplads, der holdes fri for trafik og får mulighed for en kaffebar eller anden udadvendt funktion i stueetagen. Og mod havnebassinet en træbrygge, der integreres med domicilets udendørs kantineareal.

Med promenaden og pladserne er det håbet, at konsulenthuset på Marmormolen kommer til at binde området sammen som et slags missing link fra Østerbro og til Århusgadekvarteret i Nordhavn på den ene side og til Amerika Plads og Frihavnen på den anden side.

Byggeriet er politisk godkendt i Københavns Kommune med en justeret lokalplan, men PwC har endnu ikke udmeldt en officiel tidsplan.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Alle kan læse vores indhold, og sådan ser vi det helst fortsætte. Men vi er et lille foretagende, og der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive støttemedlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • Ørestad
Nordens største bank er flyttet ind i sit nye kæmpedomicil ved siden af DR Byen og Koncerthuset.
  • Byens Rum
  • Christianshavn
En bjergkæde, en landsby, bevarede lagerhaller – se de alternative fremtidsplaner for Papirøen.

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.