Fremtidskøbenhavns filmforvandling

Video: Sådan skabtes det katastroferamte København anno 2095 til science fiction-filmen 'QEDA'.

qeda filmplakat

Vi er vant til at se fantasifulde bud på fremtidens fremmedartede metropoler i de store amerikanske blockbusters, men premiereaktuelle 'QEDA' er noget så usædvanligt som en dansk sci-fi-thriller med et visuelt ambitøst Fremtidskøbenhavn.

I dystopiske 'QEDA' er kloden hærget af en miljøkatastrofe, hvor havene er steget, og alt naturligt ferskvand er væk. Carsten Bjørnlund har hovedrollen som den tidsrejsende agent, der tager fra 2095's oversvømmede København tilbage til 2017's velkendte udgave på jagt efter forskeren, der kunne havde reddet verden.

Og om 80 år står hovedstaden altså i havvand  til halsen, som en fordømt blanding af Venedig og Hong Kong, hvor vandstanden kan aflæses direkte på Frihedsstøtten foran byens gamle hovedbanegård. Bragt til live på det store lærred af den spillefilmsdebuterende instruktør Max Kestner sammen med filmens visual effects supervisor Martin Madsen.

Vores venner fra filmsitet Moovy.dk går i Moovy TV-indslaget herunder bag om visionen og effekterne med Martin Madsen, der blandt andet viser, hvordan han forvandlede Københavns genkendelige gader som Åboulevarden og Vesterbrogade til vandveje.

Filmmagi, der både krævede brug af avancerede kameraer, enorme lærreder og afgørende inspiration fra en oversvømmet by i Argentina.

’QEDA’ får biografpremiere 16. november 2017 – find anmeldelsen samme dag i filmsektionen på Magasinet KBH.

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Vesterbro
Godsbaneterrænet omdannet til Vesterbros nye grønne hjerte.

seneste
byens liv

close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.