pixel

Sådan vil renoveret område ved Købmagergade se ud

Stort ombygningsprojekt i Indre By har fået et navn og et ansigt.

Købmagergade

"The Trinity Quarter."

Dét er, hvad udviklerne bag et nyt hotel og flere nye butikker kalder et lille område ved Købmagergade, som har været under istandsættelse igennem flere måneder — og stadig er det.

Treenigheden her tæt ved Trinitas Kirke og Rundetårn er dog ikke Faderen, Sønnen og Helligånden, men snarere shopping, hotelovernatning og cannapéer.

Tilbage i december kunne vi fortælle om, hvad der foregik inde bag de mange afskærminger på Købmagergade og om hjørnet på den aflange, navnløse plads mellem Trinitas Kirke og en stribe elegante 1700-tals byggerier.

Og nu har udvikleren — amerikanske Hines — lagt lidt flere detaljer om projektet frem.

Ud over navnet, som man vil markedsføre de nye butikker og det 243-værelse store Hotel Round Tower under, viser Hines nu, hvordan facaderne til hotellet og de nye butikker vil tage sig ud, når byggeriet er afsluttet.   

 

Opblomstret gade

“Vi valgte at navngive genudviklingsprojektet The Trinity Quarter, fordi det afspejler de historiske bygninger og placeringen ved siden af den historiske Trinitatis kirke, men også vores intention om at skabe en international destination og et pulserende nyt kvarter på Købmagergade," siger James Robson, der er direktør for Hines' nordiske afdeling.

Købmagergade er efter sin renovering tilbage i 2013 blevet et tiltagende interessant mål for udviklere af særligt detailhandel. Fra et sammensurium af flækkede betonfliser og asfaltsprøjt gik Købmagergade til at have en af byens mest velsoignerede belægninger, og gaden føles nu som en mere veludført udgave af sin historiske storebror, Strøget, som den munder ud i.

I 2015 blev Illums lange facade mod gaden renoveret, og året efter blev Indre Bys gamle posthus solgt og en længerevarende transformation til butikker og kontorer sat i gang.

Trinity Quarter bliver altså næste skridt i Købmagergades fremmarch på den københavnske gågade-scene. 

Om København har ventet en hel generation på, at netop et projekt af Hines' karakter skulle blive til virkelighed — som selskabet med amerikansk beskedenhed skriver på deres webside om projektet — må man selv vurdere holdbarheden af.

Men byen kan under alle omstændigheder se frem til nyistandsatte facader, nye shoppingeventyr og flere muligheder for både mad og drikke, når alle dørene åbner. Det sker for butikkernes vedkommende til næste år — hvis de altså bliver lejet ud — mens hotellet byder velkommen til rullekufferter, toilettasker og deres ejermænd og -kvinder året efter, i 2022.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling