pixel

Fakultet bliver til stort hotel med udsigt til Rundetårn

Byggearbejdet er i fuld gang i Købmagergade — og om halvandet år vil en af Middelalder­byens hyggeligste pladser have fået nyt liv.

Hotel Round Tower

Hvis man på juleindkøb er gået ned ad Købmagergade og har undret sig over et stort byggeprojekt tæt ved Rundetårn, så har man været vidne til det kommende Hotel Round Tower.

Gennem sit ejendomsselskab Freja solgte staten sidste år tre ejendomme midt i Middelalderbyen til de amerikanske ejendomsinvestorer hos Hines for 845 millioner kroner — og nu er bygningerne i fuld gang med at blive klargjort til deres nye fremtid.

Hvor der gennem århundrederne har været porcelænsfabrik, papirfabrik, fakultet for teologi og jura — og også blodprøve-ambulatorium — skal der nu være et stort hotel.

I alt 243 værelser med tilhørende bar, café, wellness og mødefaciliteter vil fylde cirka 17 af de godt 21.000 kvadratmeter, som altså nu ikke længere er ejet af staten Danmark.

Det er den tyske hotelkæde 25hours der har lavet en langsigtet lejeaftale med de nye, amerikanske ejere, og som nu ombygger og indretter de mange kvadratmeter — en opgave der er så omfattende, at hotellet først vil slå dørene op i juni 2021.

Interiøret skal afspejle bygningernes både industrielle og akademiske fortid, og tre frigivne visualiseringer giver en indikation af, hvad man fremover vil kunne opleve midt på Købmagergade.

Nyt liv til plads

Det er københavnske BBP Arkitekter og britiske Martin Brudnizki Design Studio der står bag ombygningen af de tre ejendomme — med input fra 25hours' egne designere.

Helt præcist er der tale om bygningerne Købmagergade 44, 46 og 50, der inde bag facaderne hænger sammen i et sirligt gårdmønster.

Nummer 50 vender dog ikke kun ud mod Købmagergade, men har også en facade ud mod en lille plads ved Trinitatis Kirke. Pladsen ligger i dag en smule glemt hen, fordi der ikke er nogen udadvendte aktiviteter, men det vil det nye hotel ændre på.

Hotel Round Tower får nemlig sin hovedindgang her, og både restaurant og café i stueetagen vil være åben for alle. Man kan derfor forestille sig, at pladsen fra sommerhalvåret 2021 vil være fyldt op af caféborde og lyden af rullekufferter trukket af gæster fra nær og fjern.

Men hvorfor har den ekspanderende tyske hotelkæde valgt København som deres første stop i Skandinavien?

Florian Kollenz, der er 25hours' udviklingschef, siger: "Byen udstråler kreativ energi, er en pioner inden for mobilitet og er vel nok en af verdens mest interessante rent kulinarisk."

Han fortsætter: "Vi har studeret markedet i fem år, og har set på en række projekter. Og vi kunne ikke være gladere. Kombinationen af beliggenhed og størrelse er simpelthen unik."

Kollenz får dog altså ikke lov at sætte sig på samtlige de godt 21.000 m². De nye ejere indretter også seks nye boliger i ejendommene, og de stueetager der vender ud mod Købmagergade vil, ikke overraskende, fortsat være butikker — blot endnu større end de er i dag. 

Da investorerne nu ejer alle tre bygninger, kan de nemlig udvide butikkerne bagtil og ind i gårdene, og Købmagergade vil derfor allerede fra sommeren 2020 byde på endnu flere shoppingkvadratmeter, end den allerede gør. 

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling