pixel

København ét ikon om dagen

Bliv nyforelsket i byen med Emma Sivells daglige grafik-hyldest til København.

kbh magasin

Fakta

An Icon a Day

Et projekt, hvor grafikeren Emma Sivell (Sivellink) hver dag offentliggør en ny københavnerillustration på sin Facebook-side.

Projektet startede 1. november 2013 og vil som udgangspunkt fortsætte i et år.

Fra 17. marts til 12. april 2014 kan du også se Sivellinks illustrationer i en udstilling på Østerbro Bibliotek på Dag Hammarskjölds Allé 19.

Følg med på facebook.com/Sivellink

København er smuk at se på og helt sin egen – mon ikke de fleste af Magasinet KBHs læsere kan blive enige om det. Men ind i mellem kan det være godt at blive mindet om, hvad der gør den danske hovedstad så unik. Det kan den engelskfødte grafiske designer Emma Sivell, aka Sivellink, hjælpe med. Hun har boet i København i ti år, og i november sidste år startede hun projektet An Icon A Day, hvor hun hver dag deler en ny grafisk illustration med forbindelse til byen på sin Facebook-side:

»Jeg voksede op i Croydon i den sydlige del af London – en arkitektonisk øjebæ… en urban udvækst i beton. Nu bor jeg i en af klodens smukkeste byer. København, en by der fejrer sin alsidige designhistorie og som ikke udviser nogle tegn på at sætte farten ned. Alene mængden af design er overvældende og det inspirerer mig hver dag,« siger Emma Sivell med en åben kærlighedserklæring til byen.

An Icon a Day er en hyldest til den københavnske æstetik – til byens ikoniske bygninger og skylines, men også til de små detaljer og finesser i bybilledet, der i al deres diskretion er med at gøre København til København. Vidste du for eksempel, at de københavnske gadelamper er designet i 1970’erne? Og har du nogensinde taget dig tid til betragte elegancen i et dørparti på Østerbro? Hvis ikke, kan Sivellinks projekt måske udvide den måde, du ser din by på.

sivellink_5.jpg

Forsvundne frøer

De daglige ikoner er enkle og stiliserede, og Emma Sivell forklarer, at hun har designet dem, så de også kan ses på en telefon – let genkendelige uden for mange krummelurer. Mange af motiverne kan forekomme tidløse, men projektet minder også om, hvordan byen forandrer sig: Både de små forandringer, hvor vinteren pludselig indhyller København i en hvid tåge, og de større, hvor bygninger og pejlemærker forsvinder eller skifter udseende.

I et nostalgisk tilbageblik har Sivellink for eksempel lavet en hyldest til Tom’s chokoladefrøer, der indtil 2009 sendte neonlys ud over Østerbro. Og spørger man designeren, er det da også den følelsesmæssige dimension i projektet, der tiltrækker likes:

»Som jeg ser billederne, handler de om hjem. Så hvad enten du bor her, eller det er dit home away from home, tror jeg, ikonerne kan have interesse. Der er også en gruppe udlændinge, der følger mig, som har boet i København, men nu er taget videre. For dem tror jeg, det er nostalgi. Billeder, der minder dem om deres tid her,« fortæller Emma Sivell

sivellink_2.jpg

Turist i egen by

For dig, der vil (gen)opdage byen, er der også praktisk hjælp at hente hos Sivellink: Ofte fungerer ikonerne som en slags turistguide med tips og gode råd til nye udstillinger og rundvisninger eller bare fun facts om København. Og hvem siger, at man ikke kan lege turist i sin egen by?

Følg selv med i An Icon A Day på Facebook og se, om det ikke får dig til at løfte blikket lidt højere mod husfacader og lysreklamer. Det er vel kun rimeligt, hvis vi alle bliver lidt forårsforelskede i smukke København.

sivellink_4.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling