pixel

Grønt byrum på vej i Århusgade­kvarteret

Århusgade­kvarterets grønne byrum har ladet vente på sig, men til april vil 'Sankt Petersborg Plads' have byttet byggemaskinerne ud med planter.

Sankt Petersborg Plads i Århusgadekvarteret

Når man krydser Nordhavn Stations togskinner og træder ind i Århusgadekvarteret, er der gader på kryds og tværs med høje boligkarréer, kontorbygninger og restauranter.

Men mens der det sidste årti er blevet knoklet på infrastrukturen og bygningerne, så har flere af pladserne mellem dem været holdt lidt i venteposition som byggepladser.

Det gælder også Sankt Petersborg Plads i kvarterets spids — lige før broerne til Redmolen, der med sit nye tilnavn Nordø også er godt på vej til at blive dækket af boliger, hotel og kontorer.

Bølger som en havbund

Sankt Petersborg Plads blev i første omgang kun anlagt langs med karréen "Harbour Park" og dens ejerlejligheder.

Resten af pladsen har været skærmet af og fungeret som byggeplads — først da parkeringshuset Lüders skød i vejret med konditaget på toppen, og senere da et hindbærrødt erhvervsbyggeri blev bygget i pladsens ende, ind mod Århusgadekvarterets centrum.

Men nu får pladsen lov til at blive en plads i egen ret.

Den 4. oktober begynder arbejdet med at anlægge et helt nyt, grønt byrum, som ifølge byudviklingsselskabet By & Havn skal være en fortolkning af en havbund i blå-grønne nuancer og bølgende former og et "meget frodigt byrum til ro og fordybelse."

For at skabe en illusion om, at man går ned på en havbund, sænkes pladsen — dog kun med 30 centimeter i forhold til gadeplan, så det bliver en havbundsoplevelse ved lavvande.

Selvom arbejdet går i gang til oktober, går der noget tid, før Sankt Petersborg Plads bliver grøn som lovet. Arbejdet med anlægget vil ligge stille vinteren over, til pladsens træer, buske, stauder og græs kan blive plantet til april med forårets komme.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling