pixel

Ny biograf mellem siloerne i Nordhavnen

Film skal ses i Århusgadekvarteret fra 2019.

biograf hamborg plads

Nordhavn er for længst brudt ud af Østerbro med eget postnummer, men enhver rigtig bydel med respekt for sig selv må også have sin egen lokale biograf. Og i så fald lægger nybyggerne på de gamle moler nu an til endnu et spring mod målet.

Kort
Big Bio Nordhavn

Byggeriet af Big Bio Nordhavn kan nemlig snart gå i gang. Med forventet åbning i efteråret 2019 – nogle måneder før Nordhavnsmetroen også begynder at køre derud.

Biografkomplekset skal ligge midt i Århusgadekvarteret, nærmere betegnet på Hamborg Plads lige i smørhullet mellem nogle af det nye Nordhavns mest ikoniske byggerier – kombination af p-hus og taglegeplads Konditaget Lüders og de ombyggede siloer Frihavns Tårnet og Portland Towers.

Som navnet antyder, bliver Big Bio Nordhavn den første filial af Big Bio fra Herlev. Forstadsbiffen er kendt for at satse på komforten med sine særlige luksussæder, såkaldte reclinere der kan lægges hele vejen ned, og for at have det avancerede lydsystem Dolby Atmos i samtlige sale.

Det nye luksuriøse alternativ til gode gamle Park Bio på Østerbrogade kræver dog først en ekstra nabohøring, fordi der ved Hamborg Plads oprindeligt var planlagt en bygning med et atrium i midten. Det hul må droppes, hvis biografsalene skal kunne indrettes uden alt for krumme lærreder.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens rum

  • Byens Rum
  • Indre By
Forsyning til voldgraven, drikkevand, søndags­promenader og løbeture. Søerne har måttet lægge både vand og ryg til meget igennem århundrederne.