pixel

Smid farmor i havnen, her!

kbh magasin

Fakta

Free Zone Cph

Skiltene kan bl.a. findes omkring Hovedbanen, Rådhuspladsen, Kgs. Nytorv og Blågårds Plads indtil 15. november

... eller spring ud som transvestit, her! Nye gadeskilte er dukket op i det københavnske bybillede for at udpege særlige zoner til ret alternative sysler.

For selvom skiltene kan forveksles med de klassiske trafikskilte, er de slet ikke så almindelige endda. Hvert skilt bebuder sin helt egen særprægede zone i en kategori, der kan være alt fra ’transvestitzone’ over ’nudistzone’, ’vinkezone’ og 'krigszone' til ’askezone’.

askezone_prt.ashx_.jpeg

I sensommeren kunne forbipasserende tage på tur i en hel skov af skiltene bag Skuespilhuset, hvor Ofelia Beach lagde sand til kunsterne Bosch og Fjords selvopfundne zoneland. Et påfund der gerne skulle få københavnerne til at tænke over deres adfærd i offentligheden. Især hvis det kan få os til at bruge byens rums anderledes aktivt og kreativt.

Men undgik skilteskoven din opmærksomhed i første omgang, har du altså stadig chancen frem til 15. november. Efter at Ofelia Beach er lukket ned med kuldens komme, er zonerne nemlig flyttet væk fra molen og ud i byens rum, hvor de vækker fornyet undring.

Og de konkrete placeringer af benævnte skilte er der selvfølgelig også en idé med.

For eksempel har Filmskolerektor Poul Nesgaard placeret skrigeskiltet ved Hovedbanegården med håbet om at starte et københavnsk Speaker’s Corner midt i menneskemylderet, mens Teknik- og Miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard har sat skiltet ’Silent Disco’ på Blågårdsplads i håb om fredeligt fællesskab.

Det anderledes poetiske budskab bag meditationsskiltet har balletdanser Constatine Baecher valgt at skænke Kgs. Nytorv, der for tiden (igen-igen) er begravet i tung trafik og metrobyggeri.

Har du mod på en rask travetur i efterårssolen, så stik ud i byen og find resten af zonerne. Men KBH advarer om, at enkelte skilte opfordrer til aldeles upassende opførsel...

skidezone_prt.ashx_.jpeg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling