pixel

Søvejen til Valby

kbh magasin

Om fem år kan københavnerne måske tage på kanotur fra Gladsaxe til Valby for at slikke sol på en nyanlagt Valby Strand.

Et flertal i Borgerrepræsentationen er nemlig blevet enige om at søsætte det, der kan blive det største naturprojekt i kommunens historie.

Indtil videre er der sat 20 millioner af til en forundersøgelse mens den samlede regning kan beløbe sig til en halv milliard danske kroner.

Projektet skal genskabe hele Harrestup å, der forbinder Herlev og Gladsaxe med Valby, som et naturligt vandløb med masser af muligheder for rekreative aktiviteter.

Målet er gøre åen, der i dag bruges som spildevandsteknisk anlæg, så ren at der kan anlægges en sandstrand ved udløbet i Valbyparken. Omegnskommunerne skal derfor også med på holdet, hvis københavnerne fire-fem år fra nu skal slikke sol og plaske løs i 2450 SV.

Læs mere på Politiken.dk

Emner

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling