pixel

Teen bobler på Sankt Hans Torv

Bubble tea er kommet til byen. En skørt læskende tedrik, du skal gumle eller lade poppe i munden.

kbh magasin

Fakta

The Mad Hatter Bubble Tea Emporium

Sankt Hans Torv 3, Kbh N

Alle dage åben fra klokken 12-19.

Det er ganske, ganske svært at forestille sig, hvad man går ind til, når man skal på visit hos The Mad Hatter Bubble Tea Emporium. Det tossede teselskab fra ’Alice i Eventyrland’ er blevet opgraderet på Sankt Hans Torv, så her er hverken gammelt porcelæn, sovende gæster, besynderlige gåder eller uforskammede værter. Til gengæld er her bubble tea!

Den særlige iste-variant med små, vingummiagtige perler er kæmpestor i Asien, men original, spøjs og uden sammenligning i København. I starten mest for sjov, indtil man bliver afhængig. Af det læskende, perlende, poppende og gumlende. Ok, lidt gådefuldt er det måske alligevel ...

Heldigvis er værterne – ejerne Rasmus Klinken Jakobsen og Simon Jandrup – i boblende humør til at forklare og vejlede. Deres erfaringer med den boblende te spænder fra Asien (drikken er oprindelig fra Taiwan) til Berlin og London. Essentielle smagserfaringer, for det er ikke hip som hap med mixet af te, frugtsmag og bobler.

bubbletea1small__.jpgbubbletea27small_.jpg

Gumle eller poppe?

”Vi kunne have taget et kursus, men valgte i stedet at smage os frem. Vi har drukket rigtig meget bubble tea i Berlin, som er Europas bubble tea-hovedstad, og så har vi ellers eksperimenteret herhjemme og fundet frem til kombinationer, vi vil anbefale. Vi har arbejdet med, at det ikke skal være så sødt, at man føler, at man står og drikker slik. Det skal jo være læskende og forfriskende,” siger Rasmus, og Simon tilføjer:

”Men folk må mixe som de har lyst - det er jo en del af det sjove!”

Sjovt og spøjst er det unægtelig at sippe bobler gennem sugerør og gnaske sin te. De originale bobler er tapioka-perler, også kaldet boba-perler. Tapioka er stivelse udvundet af kassava-roden, og som boba-perle har den en vingummiagtig konsistens og smag af malt eller mild karamel. Mindst lige så snurrige er popping boba-perlerne, der sprænger med frugtjuice, når man bider i dem. Så vil du gumle eller poppe din te?

bubbletea2small__.jpgbubbletea16small_.jpg

Grin af det du drikker

Boble-teen er også mættende, især hvis man snupper en mælkete. magKBH kan anbefale den japanske Matcha Milk Tea på det højeste – i den søde ende, men helt unik i smagen. Vi slubrede også lidt forskelligt i frugtte-sektionen, og alt var skønt og friskt, og lige til at blive afhængig af.

Trods de uendelige muligheder for smagskombinationer – der er fra start 3 slags te i 14 varianter og med 5 slags popping boba (udover den originale tapioka boba) – bliver menuen aldrig uoverskuelig. Og når det bliver koldere (og flere vil vælge varm bubble tea) kommer også chai, kanel og chokolade til – og modsat Den gale Hattemager vil Rasmus og Simon gerne tage imod ønsker og ideer fra gæsterne.

Referencerne til eventyrlandets skøreste teparty er ret modererede, men bemærk det klassiske tapet med sort/hvide kornblomster og tænk så på Alice, der henholdsvis vokser eller krymper, når hun spiser eller drikker. Og der skal nok komme mere fra den front, fortæller Simon:

”Vi er begge legebørn, og har startet det her sted med eventyr og oplevelser i tankerne. Det er så fedt at se granvoksne folk stå og grine af noget, de prøver for første gang. Det er sgu ikke så tit man oplever det. Mange smager ikke rigtig på det, de normalt drikker, men her gør man og oplevelsen varer længere på grund af boblerne.”

bubbletea32small_.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling