Sydhavnstippen er fredet

Det boomende nybyggeri i Sydhavn får ikke lov at sprede sig helt ud på grønne Sydhavnstippen.

kbh magasin

Helt derude hvor Sydhavnen ender, forbi Sluseholmen, Sjællandsbroen og bådeklubben Mellemfortet, ligger et stykke vildt københavner-natur, som de færreste københavnere kender. Og sådan bliver det liggende.

Sydhavnstippen hedder den grønne naturhalvø, der er på størrelse med Fælledparken og blev skabt af byggeaffald og overskudsjord hældt i havnen frem til 1973. Siden har Tippen mere eller mindre passet sig selv som tilgroet hjemsted for spadserende lokale, græssende får og københavnske sjældenheder som isfugle og orkideer.

Natur- og Miljøklagenævnet har nu bestemt, at fredningen af Sydhavnstippen skal udvides fra den allersydligste spids til at omfatte godt to tredjedele af den selvgroede fælled. Der dermed ikke kommer i spil som byggegrunde til flere fremtidige kanalkvarterer, når der er fyldt op langs vandet længere nordpå.

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

  • Opinion
  • Ørestad
Det omdiskuterede Amager Fælled Kvarter behøver ikke nødvendigvis at ligge på uerstattelige Amager Fælled. Med alternativet Kalvebodstriben kan den uberørte natur bevares og metroen stadig finansieres.
  • Opinion
  • Ørestad
Københavns naturhistoriske kronjuvel er truet af byggeri – men der findes et alternativ.

relaterede
visioner

læservision
København
Få mere sollys ud af vintermånederne ved at skabe bakker i de klassiske københavnerkarreers vindstille gårde.

seneste
byens rum

  • Byens Rum
  • Islands Brygge
Du kan dyppe tæerne direkte i havneløbet fra den nye 57 meter lange opholdstrappe, der udvider kajkanten på Islands Brygge.
close logo

Hvis alle læsere også bliver medlemmer, vil fremtiden se lysere ud

Støt Magasinet KBHs arbejde – fra kun 20 kr. / måned