pixel

Tine Brylds plads er ved Radiohuset

Byrummet over Forum Station er blevet opkaldt efter den folkekære radio-rådgiver for generationer af unge.

tine brylds plads radiohuset

Gennem fire årtier ringede landets ungdom til Tine på Tværs for råd, vejledning og måske et lille los bagi. DRs radiobrevkasse gjorde socialrådgiveren Tine Bryld til folkeje som de unges lydhøre rådgiver, og hendes plads i radiolytternes hjerter manifesterer sig nu i byen med hendes plads lige over for det gamle radiohus på Rosenørns Allé.

Kort
Tine Brylds Plads

Tine Brylds Plads er det nye officielle navn for den aflange plads foran Forum, der blandt andet er hjemsted for tre geometriske jernskulpturer af Egon Ficher og fem af metroens glaspyramider.

Udover tilhørsforholdet til genboen Radiohuset, der siden er blevet hjem for Musikmuseet og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, ligger pladsen også skråt over for Steenwinkelsvej, hvor Tine Bryld voksede op. I mange år og frem til sin død i 2011 boede hun på Uraniavej, også på Frederiksberg C.

Som radiovært, brevkasseredaktør og forfatter var Tine Bryld kendt for at sætte fokus på samfundets udstødte og udsatte og for at tage unge menneskers problemer alvorligt. Tværs sendte fra 1972 til  2009 og blev Danmarks Radios længt kørende radioprogram med den samme vært.

Da dr.dk i anledning af 100-året for kvinders valgret i 2015 bad danskerne kåre Danmarks mest betydningsfulde kvinde gennem de 100 år, vandt Tine Bryld afstemningen foran daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt og Dronning Margrethe II.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling