pixel

Tivoli får sit glashjørne

Glasarkaden omkring Tivolis hovedindgang er tilbage på sporet – nu mere afdæmpet.

Tivoli Hjørnet

Fakta

Tivoli Hjørnet

En arkade langs ydersiden af Tivolis hjørne ved Vesterbrogade og Bernstorffsgade.

Inkluderer 5.300 m2 butikker/serveringssteder og en 2.000 m2 udvidelse af Hotel Nimb.

I tre etager med glasfacade (13 meter høj) plus en tilbagetrukket bygning på taget (i alt 17 meter højt).

Tegnet af amerikanske Pei Cobb Freed & Partners.

Planen om at ombygge Tivolis hjørne af Vesterbrogade til en bugtende glasarkade med shopping og spisning lever igen. Københavns politikere har vendt en indledende tommelfinger op for en revideret udgave af forlystelseshavens stjernearkitekttegnede prestigeprojekt, som de ellers afviste sidste år.

Arkaden har nu ændret navn fra Tivoli Kanten til Tivoli Hjørnet – og har da også fået mindre kant siden sidst. Byggeriet blev nemlig nedstemt, fordi arkitekturen skilte sig for meget ud fra sine omgivelser, og Tivoli er derfor vendt tilbage med et nyt facadedesign. Det er stadig gennemsigtigt, men de bugtende linjer er rundet mere af og får nu den samme rødbrune lerfarve som Tivolis hovedindgang.

Det har tilfredsstillet Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg, og dermed kan den egentlige lokalplansproces gå i gang. Tivoli Hjørnet forventes at komme i offentlig høring i løbet af 2015, og forløber det uden yderlige forsinkelser frem til den endelige godkendelse, vil byggeriet formentlig kunne gå i gang i 2016.

Et ansigt mod Vesterbro

Tivoli Hjørnet skal være i fire etager, hvoraf den øverste bliver tilbagetrukken med taghave rundt om. Ud over en udvidelse af luksushotellet Nimb skal glashjørnet rumme butikker og caféer og dermed skabe en livlig sammenhæng mellem Tivoli og resten af byen til erstatning for den nuværende stenmur langs Bernstorffsgade.

Glassets lethed skal give Tivoli et ansigt ud mod Vesterbro med bredere fortov og træer. Ind mod forlystelsesparken bliver bebyggelsen i sten med terrasser og trapper op til taghaven.

I alt en trecifret million-investering tegnet af de amerikanske arkitekter Pei Cobb Freed & Partners, kendt for Louvre's glaspyramide.

Den gamle haves drømme om at udnytte muren ud til byen blev oprindeligt præsenteret i 2008, hvor man forestillede sig Tivoli Kanten gå hele vejen halvvejs rundt om Tivoli fra Industriens Hus på Vesterbrogade, langs hele Bernstorffsgade og til koncertsalen på Tietgensgade.

Siden er projektet altså skrumpet ind til to bygninger på hver sin side af hovedindgangen, hvoraf den største stopper ved Nimb ved Tivolis sideudgang overfor Hovedbanen på den første del af Bernstorffsgade.

Emner

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling