pixel

Vanløse-højhus med snurretop

Villabydel melder sig ind i kampen med nyt kontorkompleks: To høje tårne med roterende restaurant på toppen.

kbh magasin

Fakta

V360

Et planlagt kontorkompleks overfor Vanløse Station.

Arealet bliver 15.500 m2, inklusiv to tårne på henholdsvis 40 og 30 meter.

Arkitekter er Christensen & Co, bygherre er Vanløse-baserede Holberg Fenger Invest.

Vanløse? Det er sådan rundt regnet nogle udkantskøbenhavnske villakvarterer ved Damhussøen – ville de fleste nok svare, hvis du spurgte. Men om få år er det også et 40 meters kontorhøjhus i glas og sort zink, med en restaurant på toppen, der roterer 360 grader om sig selv på en klokketime.

Til den drejende mad kan nydes udsigten af et 10 meter lavere lillesøstertårn. De to høje søstre hedder tilsammen V360, og skal skyde op fra en tom grund lige overfor Vanløse Station. De deles om de nederste tre etager i en fælles base. Let tilbagetrukket fra Jernbane Allé skal dagligvarebutikker og café i bunden skabe rammerne om et nyt torv ved stationen, hvor såvel S-tog som Metroen holder ind.

På både 2. og 3. sal kommer der offentlige tagterrasser til fri benyttelse for områdets arbejdende og beboere. Biler henvises til en parkeringskælder.

indertoften_2.jpg

Del af Fenger-planen

Hvis Københavns tyndest befolkede bydel ikke virker som den mest oplagte placering for et prestigiøst højhus-projekt, så det er det netop dét, der er pointen med det.

De arkitektonisk markante søstertårne, de nye indkøbstilbud og de udvidede muligheder for at stoppe op og tage fem, skal være med til at videreudvikle trafikknudepunktet omkring stationen som det naturlige midtpunkt i Vanløse – en identitetsskabende bymidte.

Manden med planen er den lokale byggematador Flemming Fenger, og Københavns politikere har vendt tommelfingeren op med en spritny lokalplan. Selve byggeriet kan gå i gang, når den egentlige byggetilladelse forventes at følge efter i løbet af foråret.

indertoften_3.jpg

Shoppingcenter og skulpturbygning

Men Flemming Fengers visioner for fremtidens Vanløse Bymidte stopper slet ikke med V360. Han har en hel treenighed af storbybyggeri på vej til stationsområdet.

Ovre på den anden side af banelegemet er shoppingcenteret Galleri A i fuld gang med at blive til noget, med forventet åbning i 2013. Det skal være i 2 etager med et taglandskab på toppen. Og med endnu et 40 meters kontortårn som blikfang, og endnu et terrassedæk til folket.

galleria.jpg

Ved siden af Galleri A planlægger Fenger det V-formede kontorhus Hjørnestenen, der også omtrent er kommet igennem det politiske godkendelsessystem. Hjørnestenen skal være en skulpturel bygning i 4-5 etager, omgivet af en trappe, der dublerer som offentlig plads.

hjornestenen.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

For kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling