pixel

Havnebad bliver helårsbad

Islands Brygges ikoniske havnebad skal udbygges med stjernearkitekttegnede saunaer og andre faste faciliteter til vinterbadning.

kbh magasin

Det er efter fire års græsrodsarbejde lykkedes foreningen Vinterbad Bryggen, der har næsten 1.500 medlemmer men altså ikke noget vinterbad endnu, at få et helårsbad ved havnekajen med i Københavns Kommunes budget for 2016.

Byens politikere er blevet enige om at afsætte godt 12 mio. kroner til projektet – og dermed er forudsætningen på plads for, at foreningen kan gå ud og søge fonde om resten af de anslået i alt 30 mio. kroner, opgraderingen til helårsbad vil koste.

Havnebadet fra 2003 var et af superstjernen Bjarke Ingels første arkitektoniske aftryk på København, og hans tegnestue BIG har på Vinterbad Bryggens initiativ udtænkt et skitseforslag med en skrånende trætilbygning med store vinduer og indvendig udsmykning af HuskMitNavn.

Klik her for mere om skitseforslaget til Bryggens helårsbad

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • København
Du kan gå i sauna midt i havnen, hvis Islands Brygges havnebad opgraderes til vinterplaskning.
  • Byens Liv
  • København
I byens nye havnebad må der vinterdyppes. Så magKBH sprang i Sydhavnen, to gange.

relaterede
visioner

tegnestuevision
Valby
Et indendørs mødested for både voksne og børn — dét mangler i mange af Københavns bydele, mener SquareOne Arkitekter.

seneste
byens rum