pixel

Visit Tingbjerg

Sociale kunstinstallationer udfordrer dine fordomme om det dersens Tingbjerg ude i Brønshøj.

kbh magasin

”Jeg vil gerne bo i Tingbjerg hele mit liv”, siger en lille pige ind i en stor megafon, og udsagnet bliver hængende noget tid over pladsen foran Super Best i Tingbjerg.

Forbipasserende stopper op og ser overraskede over mod pigen. Flere børn står bag hende og tripper for at komme op på talerstolen, hvor hun står, og sende deres ønsker og drømme for dem selv og for deres bydel af sted gennem megafonen og ud til alle, der kan høre dem:

”Jeg vil gerne være læge.” ”Jeg ville ønske, at hele Tingbjerg var fuld af slik.” ”Jeg vil gerne hjælpe folk, der har det svært.”

visittingbjerg_3.jpg

Kvarterets stemme

Det er kunstneren Thorbjørn Reuter Christensen, der står bag værket Den mobile megafon, en skulptur med rum til deltagelse. Tingbjergs beboere bliver inviteret op på skulpturen, for at holde en kort tale om deres fremtidsvisioner for bydelen. For at give Tingbjerg en stemme, der kan sige: Det her er mig, jeg er Tingbjerg.

Beboernes røst kan høres fra motorvejen til mosen og forhåbentligt ud over Tingbjergs grænser, ud i den store offentlighed til beslutningstagerne og folk, der kun kender kvarteret i Brønshøj fra mediernes stereotype og negative historier.

Det er det, der er meningen med kunstfestivalen Visit Tingbjerg, som megafonen er en del af. En masse installationer og kunstværker rundt omkring i det udsatte boligområde, som skal udfordre det medieskabte billede af skuddramaer, bilafbrændinger og bandekonflikter.

I alt 21 forskellige kunstnere har kigget på Tingbjerg med friske øjne og blandt andet også fundet på falske butiksskilte, lokale supermandsfilm og hemmelig hule-rundture.

visittingbjerg_4.jpg

Fakta

Visit Tingbjerg

11. maj til 23. juni 2012.

En samtidskunstsfestival i Brønshøj-kvarteret Tingbjerg.

Består af en række socialt orienterede projekter fra 21 kunstnere fra ind- og udland. Der er blandt andet skulpturer, performance, video og workshop.

Værkerne er placeret i Tingbjerg Kunsthal og i bydelens gader, tomme butikslokaler og grønne områder.

Der er også koncerter på programmet, som den amerikanske kunstnertrio Temporary Services står bag.

Kuratorerne bag Visit Tingbjerg er Matthias Hvass Borello og Kenneth A. Balfelt.

Følg med på Facebook

Kvarterets ansigt

”Klik”, siger kammeraet og blitzen gør et kort øjeblik alting hvidt. Det er kunstner Charlotte Haslund Christensen, der har trykket på udløseren. Som en hvilken som helst turist i en fremmed by fotograferer hun det nye og ukendte. Men det er ikke mødet med omgivelserne, hun vil forevige med sit kamera, men mødet med menneskene.

Hun undersøger det, at komme på besøg og falde i snak med folk, hvor mødet med det nye og ukendte bliver til mødet med den nye bekendte.

Fotografiet bliver printet på stedet og underskrevet af den portrætterede. Kunstnerens møde med Tingbjergs mange ansigter og personligheder skal ende som en stor mosaik af portrætter, hvor den enkelte bliver en del af et samlet billede af en by og dens indbyggere.

Men er forskønnelse af byens ydre nok til at skabe forandring? Det spørgsmål stiller street art-helten HuskMitNavn, der har sat sit visuelle aftryk på to af bydelens facader. Oven over Super Best og på skuret ved boldbanerne har han malet malere, der smilende ruller naive prikker og farver på Tingbjerg.

visittingbjerg_2.jpg

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling