pixel

Urbanplanen får Danmarks første svanemærkede almene boliger

66 nye boliger skyder op på tidligere centergrund som en del af fornyelsen af Vestamagers store almene boligområde.

store solvænget almene boliger

Sig navnet “Urbanplanen”, og de fleste københavnere vil tænke på trøstesløse betonblokke og sociale problemer. 

Men det store almene boligområde på Vestamager er faktisk i gang med en omfattende områdefornyelse, der skal lufte hørmen af ghetto ud, skabe en mere mangfoldig beboersammensætning og åbne kvarteret op mod resten af byen.

Boligforeningen 3B og Københavns Kommune vil tilsammen bruge mere end to milliarder kroner på at forny og forskønne Urbanplanen. Det omfatter blandt andet en gennemgribende opgradering af områdets centrale park, Remiseparken, og anlæggelsen af et nyt kvarter, Solvang Kvarter, der hvor butikscenteret Solvang Centeret lå indtil 2015. 

Det er i dette nye kvarter, at man nu er i gang med at opføre en karré med 66 nye almene boliger.

Lavt byggeri med godt indeklima

Den nye boligkarré får navnet Store Solvænget, og det bliver Danmarks første svanemærkede almene boligbyggeri. Det betyder både, at byggematerialerne lever op til Svanemærkets miljøkrav, og at de færdige boliger har et lavt energiforbrug og sundt indeklima.

Bygningerne i Store Solvænget får mellem to og fire etager, og de kommer til at rumme både mindre boliger på 56 m2 og større boliger på 78-114 m2.

Arkitektfirmaet ONV Arkitekter A/S har slået stregerne til byggeriet, der får facader i lyse klinker med partier af træ.

Der har netop været afholdt rejsegilde på Store Solvænget, som forventes at være klar til indflytning midt i november i år. 

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling