pixel

Ørmahønen blinker i mørket

kbh magasin

Københavns mest ikoniske lysreklame ligner ikke helt sig selv – ved Søerne er Irmahønen blevet til Ørmahønen.

Selve hønen lægger stadig sine kulørte æg syv gange i minuttet, som den har gjort siden 1953, men flere af neonbogstaverne, der flankerer den, er blevet skiftet ud ved årsskiftet.

Til venstre for det flittige fjerkræ er I'et i "Irma" erstattet med det røde Ø-mærke, så der nu står "Ørma". Nedenunder er den gamle blå/rødt-blinkende remse "smør/fedt/konserves/salater/ost/margarine" væk til fordel for et statisk og hvidt "Økologi i mere end 25 år".

Til højre for Irmahønen er ændringerne mindre dramatiske og neonfarverne de gammelkendte. Her er "Friske Irma æg" blevet til "Friske øko æg".

Irma har vovet at gøre sin folkekære lysreklame økologisk for at markere en ny strategi om, at halvdelen af supermarkedskædens fødevareomsætning skal være økologi inden ti år. Ind til videre vil det nymodens Ørma genspejle sig i Sortedams Sø i hele 2015.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • Nørrebro
Københavns mest ikoniske lysreklame er kommet hjem igen efter ni måneders genhusning på Lolland.

relaterede
visioner

tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens rum

close logo

Fra 7. juni 2019 kræver det medlemskab at læse med

Bliv medlem af Magasinet KBH — fra kun 20,-/md.