Irmahønen tilbage på pinden

Københavns mest ikoniske lysreklame er kommet hjem igen efter ni måneders genhusning på Lolland.

irmahønen lysreklame

De mørke måneder var ekstra mørke langs Sortedammen denne vinter. For oppe på tagryggen ved siden af de københavnerklassiske Irma-neonskilte med datomærket, uret og kaffeposen manglede der en høne, der bare lå der og lagde æg.

Men nu blinker Irmahønen atter i mørket på sin vante plads ved Søerne.

Bygningen, hun bor på, at blevet færdig med at få lavet taglejligheder, og efter ni måneders fravær er det ikoniske fjerkræ geninstalleret på sin pind. Og straks fortsat, hvor hun slap, efter 81 år med millioner af kulørte neon-æg, der giver genskin i søvandet.

Når nu Irma måtte slukke for strømmen, valgte supermarkedskæden at benytte lejligheden til at gøre opmærksom på firmaets økologiske profil. Lysreklamen har således i mellemtiden været genhuset på det biodynamiske landbrug Knuthenlund på Lolland – hvorfra der i øvrigt er små 100 kilometer til den nærmeste Irma i Næstved.

Inden opholdet på sydhavsøerne havde Irmahønen siddet på sin pind siden 1936 og lagt syv æg i minuttet. Den har dog før været slukket i kortere og længere perioder, ikke mindst under besættelsen. Den er også blevet ændret flere gange, senest i 2015, hvor den for en tid blev til Ørmahønen.

Den midlertidige flytning fulgte under et år efter et andet af byens neon-vartegn, Gajolmanden, endegyldigt lukkede og slukkede på Vesterbrogade.

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Liv
  • København
Ny sofabordsbog dyrker Københavns historie i det nostalgiske skær fra nattens neonskilte.

relaterede
visioner

læservision
Vesterbro
Godsbaneterrænet omdannet til Vesterbros nye grønne hjerte.
tegnestuevision
København
Stormflodssikring, infrastruktur og byudvikling tænkt sammen til den manglende brik i et sammenbundet København.

seneste
byens rum

close logo

Vi har brug for mindst 1.000 støttemedlemmer

Hjælp os med at nå det magiske tal – fra kun 20,-/md.