pixel

Irmahønen tilbage på pinden

Københavns mest ikoniske lysreklame er kommet hjem igen efter ni måneders genhusning på Lolland.

irmahønen lysreklame

De mørke måneder var ekstra mørke langs Sortedammen denne vinter. For oppe på tagryggen ved siden af de københavnerklassiske Irma-neonskilte med datomærket, uret og kaffeposen manglede der en høne, der bare lå der og lagde æg.

Men nu blinker Irmahønen atter i mørket på sin vante plads ved Søerne.

Bygningen, hun bor på, at blevet færdig med at få lavet taglejligheder, og efter ni måneders fravær er det ikoniske fjerkræ geninstalleret på sin pind. Og straks fortsat, hvor hun slap, efter 81 år med millioner af kulørte neon-æg, der giver genskin i søvandet.

Når nu Irma måtte slukke for strømmen, valgte supermarkedskæden at benytte lejligheden til at gøre opmærksom på firmaets økologiske profil. Lysreklamen har således i mellemtiden været genhuset på det biodynamiske landbrug Knuthenlund på Lolland – hvorfra der i øvrigt er små 100 kilometer til den nærmeste Irma i Næstved.

Inden opholdet på sydhavsøerne havde Irmahønen siddet på sin pind siden 1936 og lagt syv æg i minuttet. Den har dog før været slukket i kortere og længere perioder, ikke mindst under besættelsen. Den er også blevet ændret flere gange, senest i 2015, hvor den for en tid blev til Ørmahønen.

Den midlertidige flytning fulgte under et år efter et andet af byens neon-vartegn, Gajolmanden, endegyldigt lukkede og slukkede på Vesterbrogade.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling