pixel

Enghave­parken vinder Årets Arne 2021

Arkitekternes egen pris går til make-over af park på Vesterbro.

Enghaveparken luftfoto

"Mor, jeg smutter lige ned i den prisvindende klimatilpasningspark."

Sådan kan juniors besked på vej ud ad døren nu lyde på Vesterbro. Enghaveparken er nemlig blevet tildelt 'Årets Arne', som hvert år uddeles af arkitekternes egen organisation — Arkitektforeningen.

Parken gennemgik frem til sidste år en make-over fra en lidt bedaget grøn plet til — i dag — en mere opfrisket en af slagsen, som nu også kan holde på regnvandet, når det står tungt ned over København.

Dét er blandt andet gjort ved at sænke flere af områderne i parken, som dermed får en dobbeltfunktion som regnvandsbassiner. Enghaveparken kan nu holde på omtrent ligeså meget vand som 10 olympiske swimmingpools og dermed give Vesterbros kloakker bedre mulighed for at følge med mængderne.

Enghaveparken er med ét ord blevet til en klimatilpasningspark.

Genbrug af vand

En del af det meget regnvand bliver "lagt på lager" i et underjordisk magasin, som i tørre perioder kan levere vand til planterne i parken — ligesom byens fejebiler kan fylde deres vandtanke med det gemte vand.

Vandet bliver også genbrugt i en springvandshave i parken.

Den nye version af Enghaveparken er designet af tegnestuen Tredje Natur, der modtog prisen 29. januar. I alt fem københavnske projekter var nomineret.

Læs mere om Enghaveparken.

Arkitektforeningen uddeler også en 'Lille Arne' der gives til et godt initiativ. Prisen gik i år til branchemediet Byrummonitor. 

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling