Flydende aktivitetshus lægger til Sandkaj

Nordhavnens badezone får en tilbygning ude på vandet.

flydende aktivitetshus sandkaj

Det første supermarked er lige åbnet, og rundt om hjørnet skyder den lokale biograf snart op. Århusgadekvarteret i det nye Nordhavn tager hele tiden små skridt nærmere at blive et rigtigt kvarter i en rigtig bydel, og nu er der også faciliteter på vej til Nordhavnens spirende fritidsliv.

Kort
Flydende aktivitetshus

Omgivet af vand til næsten alle sider er meget af foreningslivet i Nordhavn knyttet til aktiviter på og i havnebassinet, og i naturlig forlængelse deraf kan blandt andre kajakroere, vinterbadere og havsvømmere se frem til, at deres kommende klubhuse kommer til at ligge og skvulpe i det våde element.

Det nye flydende aktivitetshus med foreningslokale, toilet- og badefaciliteter, sauna og omklædning lægger til ved Århusgadekvarterets hovedpromenade Sandkaj. Lige op ad Nordhavns officielle badezone ved den brede, sydvendte siddetrappe foran de ombyggede cementsiloer Portland Towers og med udsigt over til FN-Byen på modsatte side.

Den flydebro-lignende struktur med i alt 152 indendørs kvadratmeter i to træhytter er formgivet af Spektrum Arkitekter sammen med entreprenøren CG Jensen, der i forvejen har opført Sandkajs lange træbrygge og også har københavnske kajpromenade-erfaringer fra Kalvebod Bølge og BLOX.

For at tilpasse sig omgivelserne hele året rundt med så fleksible og praktiske faciliteter som muligt, har de lokale foreninger været med på råd med krav og ønsker. Aktivitetshuset vil fremstå åbent, så aktiviteterne er synlige inde fra Sandkaj, men også have en klar adskillelse mellem de offentlige og de foreningsbaserede arealer.

Selve konstruktionen af aktivitetshuset kommer til at ske ved Prøvestenen, hvorefter delelementerne sejles til Sandkaj og monteres i moduler. Det forventes, at bygningen er klar til brug i løbet af sommeren 2019. 

Det er Nordhavnens udviklingsselskab By & Havn, der står bag det flydende aktivitetshus, men Københavns Kommune overtager ejerskab og drift i fællesskab med de tilknyttede foreninger. Regningen på 8,1 mio. kroner deler udviklingsselskabet (5,6 mio. kroner) og kommunen (2,5 mio. kroner).

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Alle kan læse vores indhold, og sådan ser vi det helst fortsætte. Men vi er et lille foretagende, og der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive støttemedlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • Østerbro
Efter 10 års istørke får byens hockeybisser og skøjteprinsesser endelig igen en rigtig skøjtehal på Østerbro.

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.