pixel

Kom i form på taget

Toppen på det nye Nordhavns første p-hus indrettes til løb, leg og fitness.

kbh magasin

Tag en sprint på løbebanen, et sæt armhævninger i cross fit-barren og slut af med en hoppetur på trampolinen – alt sammen udendørs i 8. sals højde med havneluft i lungerne og Københavns tage i øjnene. Det kan lyde fantasifuldt men bliver til virkelighed i 2015, når Nordhavns første idrætsfaciliteter åbner på taget af Nordhavns første parkeringshus.

Ved Redmolen i Århusgadekvarteret skal en nytænkende form for bilopbevaring forvandle et nødvendigt onde til en attraktion for hele området. Du kan se mere på linket her, om hvordan facaderne plantes til med en lille skov, og toppen af bygningen indrettes til offentlig urban plads for at holde ydersiden aktiv og levende, så p-huset ikke bliver et dødt afbræk i byen.

Siden udviklingsselskabet By & Havn først præsenterede projektet som Park+Play – Den røde tråd, har idémagerne fra Jaja Architects nu arbejdet videre med hvilke aktiviteter, københavnerne konkret skal kunne kaste sig ud i oppe på taget. Lokale og Anlægsfonden og DGI Storkøbenhavn har været med på råd, og der satses på et motionsanlæg med løb og street fitness til de voksne samt klatring og springsjov til børnene.

park_n_play_-_tag_05_.jpgpark_n_play_-_tag_06_.jpg

Byens bedste trappetræning

Navnet "Den røde tråd" kommer af det røde jernrør, der starter som gelænderne på de to udvendige trapper og udvikler sig til inventar på toppen. Det døgnåbne anlæg til tagidræt bliver 2.625 kvadratmeter stort, svarende til godt en halv fodboldbane.

Det udnyttes til en løbebane på 60 meter, velegent til intervaltræning, og til at specialindrette et cross fit-område med stødabsorberende underlag og forskellige former for kanter og rør, der kan udnyttes til styrketræning med egen kropsvægt. Desuden bliver p-huset perfekt til at trappetræne med angivelse af antal trin, højdemeter, etage og stopursfunktion under den 24 meter høje opstigning. At løbe på trapper er en effektiv og populær øvelse, som ellers kan være svær at komme i nærheden af ude i byen.

Århusgadekvarterets unger kan se frem til et fem meter højt spiralformet klatretårn og en trampolin-zone. De må kigge langt efter et klassisk boldbur, men der bliver plads til at trille bold på en såkaldt pannabane, en slags minifodboldbane omgivet af lave bander.

Og så behøver man altså ikke at være sportsmenneske for at få noget ud af taget. Det skal også være et udsigtssted, hvor man bare kan sætte sig og nyde synet af København uden at få pulsen op.

stair2_.jpgpark_n_play_-_tag_07_.jpg

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

Nordhavns første legeplads og første motionsfaciliteter ligger på taget af Nordhavns første parkeringshus.

relaterede
visioner

læservision
Valby
Klubber og foreninger i Valby Idrætspark har en ambitiøs vision om at lave området til en hel idrætsby.
tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling