pixel

Alchemistiske lokaler på Refshaleøen prises

Restaurant med planetarie-projektioner trækker international ros for både mad og omgivelser.

Alchemist dome full

Det københavnske restaurant-fænomen Alchemist har nu været åbent i lidt mere end tre måneder, og reaktionerne står til fulde mål med den hype der var op til åbningen i juli.

Speechless, Mind-blowing og Just go there lyder overskrifterne på de seneste tre anmeldelser på det store rejsesite Trip Advisor. I skrivende stund er der afleveret 73 vurderinger af Alcehemist, og 72 af dem rangerer oplevelsen som 'excellent'. Kun en enkelt 'very good' har sneget sig ind. Ikke engang Noma kan være med her.

Maden er naturligvis omdrejningspunktet, for Alchemist er et sted, man spiser. Men det er ikke mindst samspillet med omgivelserne der trækker superlativer på Trip Advisor — og andetsteds.

Den britiske avis Independent kalder lokalerne for et "gallery-like performance art space", der udgør halvdelen af stedets tiltrækning. Avisens journalist kan dog ikke sige sig fri for også at grine lidt af seancen omkring det, hun kalder "teknisk brilliant mad der udgør toppen af kvalitet". 

200 tons stål

Alchemists tre etager er centreret omkring en 18 meter bred halvkugle der udgør loftet over de spisende gæster på nederste etage. Her kan man blandet andet opleve en gigantisk projektion af nordlys og vandmænd, mens man over flere timer tygger sig igennem ikke mindre end 50 "indtryk" frembragt gennem molekylære eksperimenter.

Gæsternes placering langs med en disk med fri udsigt til de arbejdende "videnskabsfolk" og deres laboratorium forstærker oplevelsen af, at man her ligeså meget er del af et teaterstykke og vidne til en slags biologisk performance-kunst, som man er på restaurant.

Ikke mindre end 200 tons stål er der blevet brugt på at skabe det planetarie-lignende lærred, og i alt 12 projektorer maler de levende 360°-billeder over de spisende gæster.

Alchemists mere end 2.000 m² husede tidligere det Kongelige Teaters kulisseværksted, så der er også god plads opad i det centrale lokale. Loftshøjden lyder på 22 meter. 

I et mere beskedent rum har den japanske, men Brooklyn-baserede, street artist Lady Aiko stået for at genskabe en New Yorker-vibe herude midt på Refshaleøen. Samme Aiko har også udsmykket én af de 16 husgavle i Nordvest, som udgør det nye open air-galleri ved Møntmestervej, hvor der er officiel fernisering her den 23. oktober. 

Alchemist har haft helt udsolgt siden åbningen, men den 4. november klokken 17 åbnes der for reservationer til næste 'sæson', der løber fra 9. januar til 31. marts.

Man skal betale forud for at få oplevelen på Refshaleøen. Pris: 2.500,- pr. person.

 

 

Emner

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling