pixel

Snart kan du (måske) nyde din frokost ved kajkanten i Nyhavn

Politikere vil give restaurantskibe i Nyhavn mulighed for at opstille borde og stole langs bolværet.

nyhavn

Hidtil har man været nødt til at sidde og svinge med benene ud over bolværket, hvis man ville nyde sin øl ved kajkanten i Nyhavn. Men snart kan dinglende fødder og håndbajere måske få selskab af borde med ternede duge og glas på stilke. 

Der er ganske vist strikse regler for udeservering på Nyhavns solside: Kun de landfaste restauranter må opstille borde og stole til deres gæster – og kun langs husene. Kajkanten skal holdes fri, så alle kan få glæde af den.

Men siden efteråret har restauratøren Jørgen Kragh kæmpet for at få lavet om på reglerne. Han driver restaurantskibet Oranje af Svendborg, der ligger til kaj i den stille ende af Nyhavn, og han mener, at det er konkurrenceforvridende, at hans landfaste konkurrenter må have udeservering, mens han ikke må.

Dette synspunkt har vakt genklang blandt kommunens politikere, og ved det seneste møde i Teknik- og Miljøudvalget medbragte Radikale Venstre og Socialdemokratiet et forslag om at lave et tillæg til lokalplanen, der tillader restaurantskibe i Nyhavn at opstille borde og stole langs bolværket.

I forslaget påpeger de to partier, at udeservering foran skibe ved kajen ikke vil medføre de store gener for besøgende i Nyhavn, da folk i forvejen kun benytter sig af kajkanten mellem skibene og ikke foran dem.

Forslaget blev vedtaget og er sendt videre til Teknik- og Miljøforvaltningen, der nu skal udarbejde et konkret oplæg.

Udvalget vil derefter tage en endelig beslutning på et senere møde. Enhedslisten har udtalt, at man indtil videre er skeptisk, da man ønsker at sikre fri og ukommerciel adgang til kajkanten. 

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling