pixel

Nye boliger i skyggen af gamle træer og kongelig Frederiksberg-historie

I det planlagte boligområde Atelierhaven kan man bo grønt og fredeligt mellem århundredegamle træer – men kun et stenkast fra det livlige Falkoner Allé.

Hvad er typisk Frederiksberg? Er det parkerne med de høje gamle træer? Måske de lange lige rækker af statelige etageejendomme? Eller er det de stille veje med kæmpestore villaer i bittesmå haver? 

Uanset hvad, vil du få det hele, hvis du flytter ind i Atelierhaven, et kommende boligområde i kommunens nordlige ende.

Atelierhaven vil komme til at ligge i et hidtil ubebygget område, der er omgivet af boligkarreer ud mod henholdsvis Falkoner Allé og Ågade mod nord og vest og af det “hemmelige” villakvarter på Falkonergårdsvej mod syd og øst.

Området har længe henligget som et gemt og overgroet åndehul mellem husene, og den åbne og grønne karakter forsøges bevaret i det nye boligområde, hvor de store, fredede træer bliver styrende for placeringen af bygningerne.

Det nye områdes parklignende træk understreges af, at de kommende beboere skal stille deres biler i et separat parkeringsområde med indkørsel fra Falkoner Allé og derefter gå resten af vejen til deres hoveddøre ad en snoet, offentligt tilgængelig sti. 

Alt i alt giver det et nyt boligområde, som man vil have svært ved at finde mage til så tæt på det centrale København.

Ateliervinduer i to etager

Selve boligerne bliver moderne tofamilieshuse i to etager, bygget i mursten og med en stribe subtile designreferencer til nabovillaerne på Falkonergårdsvej.

Boligernes såkaldte “leverum” er med deres dobbelt loftshøjde og to etager høje vinduespartier inspireret af de klassiske atelierhuse, som man stadig kan finde flere eksempler på i frederiksbergske haver og baggårde. Det er naturligvis også denne inspirationskilde, der har givet området sit nye navn.

Der bliver bygget i alt fire nye bygninger i Atelierhaven, men projektet omfatter også en gennemgribende renovering af en bevaringsværdig bygning med en spændende forhistorie.

Bygningen er nemlig den sydlige længe af Christian V’s oprindelige falkonergård, der fra 1670 til 1810 blev brugt til opstaldning af kongehusets jagtfalke. En nyere tilbygning vil blive revet ned, og huset vil blive ført tilbage til sit oprindelige udseende. Der vil blive indrettet to familieboliger i den færdigrenoverede bygning.

Projektet er for øjeblikket i nabohøring. Se hele projektbeskrivelsen her.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling