pixel

Bekend dig til Kødbyen

Med din smartphone ved hånden bliver Kødbyen et interaktivt lydmuseum.

Recho Kødbyens Bekendelser

Fakta

Kødbyens Bekendelser

Et virtuelt lydmuseum i Kødbyen, Kbh V.

Lyt til historier fra Kødbyens brugere og tilføj dine egne optagelser ved hjælp af din smartphone og den stedsspecifikke app Recho.

Et samarbejde mellem Stedsans på P1, Københavns Kommune og Recho.

Blodpletter, bænkpres og bajere. Slagtere, crossfittere og festgængere. Kødbyen på Vesterbro har fået mange forskellige funktioner for mange forskellige slags københavnerne, og nu tilføjer det traditionelle-men-hippe område endnu en funktion til listen, der samler alle de andre: Et virtuelt lydmuseum.

De udstillede lyde Kødbyens Bekendelser er korte personlige historier, fortalt af den alsidige kødbys brugere, og du besøger museet med din smartphone og appen Recho. Recho er en sammentrækning af recording echos og en app, der gør det muligt at finde og afspille lydoptagelser præcis, hvor de er indspillet. Eller at optage og efterlade sine egne.

Du kan derfor gå på opdagelse i alle krogene af Kødbyen, og foran en slagter vil du for eksempel kunne høre slagtermester Jimmys undskyldning for ikke at tage hjem til konen. Ti meter derfra ligger historien om en flok piger i en lyserød Hummer-limousine på vej til fest.

Kødbyens Bekendelser tæller fra start 50 fortællinger, deriblandt bidder fra arkivet fra radioprogrammet Stedsans på P1. Men ved hjælp af stedsspecifikke Recho kan alle indspille og uploade deres egne små lydspor, som vil blive liggende som en virtuel tidskapsel lige dér, hvor de blev optaget.

Lydmuseet i Kødbyen er åbent for bidrag til sommeren 2015, og bekendelserne vil være tilgængelige for altid (hvis Recho-serveren altså ikke lukker inden).

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

Et efterslæb på renovering til 1,2 milliarder kr. gør Kødbyens fremtid usikker. Københavns politikere beslutter nu, om den skal sælges — med konsekvenser for de kreative erhverv.

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling