pixel

Bekend dig til Kødbyen

Med din smartphone ved hånden bliver Kødbyen et interaktivt lydmuseum.

Recho Kødbyens Bekendelser

Fakta

Kødbyens Bekendelser

Et virtuelt lydmuseum i Kødbyen, Kbh V.

Lyt til historier fra Kødbyens brugere og tilføj dine egne optagelser ved hjælp af din smartphone og den stedsspecifikke app Recho.

Et samarbejde mellem Stedsans på P1, Københavns Kommune og Recho.

Blodpletter, bænkpres og bajere. Slagtere, crossfittere og festgængere. Kødbyen på Vesterbro har fået mange forskellige funktioner for mange forskellige slags københavnerne, og nu tilføjer det traditionelle-men-hippe område endnu en funktion til listen, der samler alle de andre: Et virtuelt lydmuseum.

De udstillede lyde Kødbyens Bekendelser er korte personlige historier, fortalt af den alsidige kødbys brugere, og du besøger museet med din smartphone og appen Recho. Recho er en sammentrækning af recording echos og en app, der gør det muligt at finde og afspille lydoptagelser præcis, hvor de er indspillet. Eller at optage og efterlade sine egne.

Du kan derfor gå på opdagelse i alle krogene af Kødbyen, og foran en slagter vil du for eksempel kunne høre slagtermester Jimmys undskyldning for ikke at tage hjem til konen. Ti meter derfra ligger historien om en flok piger i en lyserød Hummer-limousine på vej til fest.

Kødbyens Bekendelser tæller fra start 50 fortællinger, deriblandt bidder fra arkivet fra radioprogrammet Stedsans på P1. Men ved hjælp af stedsspecifikke Recho kan alle indspille og uploade deres egne små lydspor, som vil blive liggende som en virtuel tidskapsel lige dér, hvor de blev optaget.

Lydmuseet i Kødbyen er åbent for bidrag til sommeren 2015, og bekendelserne vil være tilgængelige for altid (hvis Recho-serveren altså ikke lukker inden).

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling