pixel

Bella Center bliver boligkvarter

bella kvarter

Der er ingen grund til at gå udenfor, hvis man er til arrangement i Bella Center. Derfor vil konferencegiganten bygge et livligt Ørestad-kvarter rundt omkring sig selv, hvor der i dag er parkeringspladser, logistik og hegn.

Ambitionen for det helt nye Bella Kvarter er 5.000 beboere og 7.500 arbejdspladser, der skal skabe et spændende bymiljø og dermed blive et vigtigt salgsargument for Bella Center og Hotel Bella Sky som international konferencedestination.

Omdannelsen er lagt i hænderne på tegnestuen Cobe, der tidligere har slået stregerne til Nordhavns nye masterplan. De 265.000 nye kvadratmeter i Ørestad skal bygges efter principper om en intim bydel med mange små pladser og parker, forskudte gader og variation. Facaden på selve Bella Center skal åbnes op for at skabe en udveksling mellem centrets brugere og kvarterets beboere.

Bella Kvarter skal igennem den kommunale beslutningsproces i 2014, og Bella Centers hovedaktionær Solstra Investments håber at tage hul på fremtidsbyggeriet i 2015. Forventet pris: 5 mia. kroner.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling