pixel

Multihal på vej i Bellakvarter

Ørestads kommende multihal får god plads til sport og kultur og kan bruges af foreninger i hele området.

bella uno, sportshal, foreningsliv

Der kan blive plads til både fægtning og singer-songwriter-aftener i Ørestad, når beboerhuset Bella Uno næste år indvies i det såkaldte 'Bellakvarteret' omkring Bella Center. 

Her, i de nederste to etager af et nyt boligbyggeri, vil kvarterets beboere fremover både kunne dyrke idræt og være del af mere stillesiddende aktiviteter som koncerter, foredrag og teater.

De nye lokaler bliver stillet til rådighed for foreninger og klubber på Amager og vil formentlig falde på et tørt sted i en del København, der længe har savnet faciliteter til både idræt og kultur.

Lokaler skal være livlige

I alt får husets brugere mere end 1.400 m2 at boltre sig på, og der bliver også plads til blandt andet selskabslokaler, møderum og værksteder.

De kommende faciliteter bliver ikke blot tilgængelige for beboerne i Bellakvarter, men vil kunne bookes af hele oplandet. 

Dét skal gerne ende med at betyde, at lokalerne ikke kommer til at ligge øde hen det meste af døgnet, som risikoen eller kan være, når der indrettes dedikerede beboerfaciliteter i nye bydele.

Mod gaden vil en ny café ud til Udstillingspladsen — det centrale bytorv mellem Bella Centeret og metrostationen —  tilbyde en solbeskinnet plads til husets brugere, hvor de kan nyde en iskold juice og tørre sved af panden efter en dag i aktivitetens eller kulturens navn.

I samme område skal der de kommende år åbne nye spisesteder og butikker, som på sigt skal gøre kvarteret lidt mere livligt og mindre byggeplads'et, end det er i dag.

Allerede i år åbner en kaffebar og mikroristeri, en italiensk restaurant og en sushibar. Næste år vil en Føtex Food og Netto også komme til — Bellakvarters første supermarkeder.

På idrætssiden er Bella Uno dog ikke det første indslag i Bellakvarteret. For præcis tre år siden åbnede et "aktivitetstag" der både rummer basketbane, legeområde, løbebane og plads til minifodbold.

Kvarter halvt færdigt 

Beboerfaciliteter i de nye byområder er indskrevet i planerne, allerede inden planlægningen af et nyt kvarter går i gang.

I lokalplaner for byudviklingsområder har Københavns Kommune nemlig sat som krav, at et areal svarende til minimum én procent af det samlede boligareal skal anvendes til fælles beboerlokaler.

Det er Københavns Kommune selv der — sammen med den lokale grundejerforening — skal varetage drift og administration i Bella Uno.

Dermed følger huset samme model som søsterhuset 'Byens Hus' i Ørestad Syd, som også får plads til sport, multisale, foreningslokaler, værksteder og café i de nederste etager af et lejlighedskompleks.

Bella Uno er naturligvis opkaldt efter kvarteret og kongrescenteret, som oprindeligt blev opført herude på Amager Fælled tilbage i 1975 — længe før nogen vidste hvad 'Ørestad' betød.

Dengang flyttede centeret fra sin oprindelige adresse i Bellahøj ud til Amager, men beholdt altså navnet, der nu har lagt navn til hele kvarteret omkring det.

I skrivende stund bor der godt 3.500 mennesker i Bellakvarter, som er Ørestads nyeste bydel — hvis altså man ikke lige medregner Fælledby lige nord for, som endnu mangler at blive opført.

Fuldt udbygget får Bellakvarter omkring 6.000 beboere og 6.500 arbejdspladser.

Som med så mange nye byudvklingsområder i København er det pensionsselskaber, der står bag Bellakvarteret. I dag ejes det af AkademikerPension og Sampension, og udviklingsarbejdet forestås af Solstra Development ApS, der via en kæde af selskaber — blandt andet registreret i Cypern — ejes af Johan Ewald Lorentzen og Oscar Chron, som begge har adresse i Schweiz.

Huset — og lejlighederne ovenpå — ventes klar til indvielse denne januar.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling