pixel

'Bella Kvarter' begynder at spise af Bella Center

En af Bella Centerets gamle bygninger genopstår som dagsinstitution med have og legende børn på taget.

bella center, bella kvarter, børnehave

Da man i slutningen af halvfemserne begyndte at anlægge Ørestad, var det meste herude langs kanten af Amager Fælled ubebygget. Men ikke det hele. 

I 1975 blev nordens største messe- og kongrescenter Bella Center nemlig opført og levede i mange år en ensom tilværelse på Vejlands Allé midt ude i ingenting — men dog tæt på byen og lufthavnen.

Siden er kongrescenteret og messehallerne blevet næsten helt omsluttet af ny byudvikling i den lille bydel Bella Kvarter, der i dag huser 6.000 mennesker fordelt i åbne karréer med det gamle Bella Center i centrum.

Og nu ser det ud til, Bella Kvarter begynder at spise sig ind på det gamle Bella Centers domæne.

På Emma Gads Vej er en ombygning af en af de gamle bygninger fra 1975 nemlig på vej.

Friskere facade og plads til børn

Med nu 6.000 beboere i kvarteret er også opstået nye behov for offentlige tilbud som den daginstitution, der nu er udset til at rykke ind i den knap 50 år gamle bygning, der blev opført som en del af Bella Center. 

Huset benyttes i dag til showrooms i forbindelse med udstillinger og fremstår som et kantet betonhus, der er tidstypisk for 1975, men som siden rent stilmæssigt er blevet overhalet en del gange af andre tendenser.

 

Husets modernistiske betonudtryk bevares dog i ombygningen, men facaden får en tiltrængt forfriskning.

Efter planen bliver vinduerne større og får nye rammer i træ samt røde markiser. Træ-deltaljerne vil brede sig over resten af facaden mod toppen, hvor en ny, glasomsluttet legeplads og tagterasse kommer til.

Daginstitution får til huse på 2. sal, og herfra vil poderne kunne bevæge sig op på den nye tagterrasse, der med glasomslutningen beskyttes mod noget af den vind, som Ørestad også er kendt for. På terrassen vil der ud over legeplads også komme grønt i form af træer og plantebede.

Endnu er det ikke besluttet om hele facaden skal løftes — eller om stueetagen og første sal får lov at stå, som de står i dag.

Det er KHR Architecture, der har tegnet husets nye indpakning. Tegnestuen er i offentligheden nok bedst kendt for at stå bag Østerport II — den ofte udskældte nabo til Østerport Station, der stod færdig i 2021.

Også på nabohusets tag

Livlige tagterasser på nye bygninger er en tendens, vi har set en del eksempler på de senere år — lige fra parkeringshuse til folkeskoler.

Tendensen er ikke gået Ørestad forbi, hvilket man blandt andet kan se hos naboen til den kommende dagsinstitution.

Her finder man bydelens såkaldte 'aktivitetstag', hvor børn og voksne kan spille bold, løbe og styrketræne i syv meters højde.

Nedenunder finder man Bella Centerets nye logistikcenter, hvor tung transport til og fra messecenteret kan læse af. Så sammenfletningen af Bella Centeret med det nye boligkvarter er ikke helt ny.

Projektet i showroom-bygningen skal nu en tur i offentlig høring før et endeligt lokalplanstillæg kan gøres klar og byggeriet begynde.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling