pixel

Træn på taget og leg på jorden i Ørestad

Bellakvarters aktivitetstag åbner i juni med blandt andet basketballbane og 16 meter rutsjebane.

aktivitetstag bellakvarter

Snart kan beboere og besøgende i Ørestads nye Bellakvarter spille bold, løbe og styrketræne i syv meters højde. Hvis alt går efter planen, skal kvarterets nok mest markante byrum — et nyt aktivitets- og legeområde på og omkring Bella Centers logistikcenter — nemlig åbne allerede i næste måned.

Bella Centers logistikcenter er opført for at mindske mængden af tung trafik til og fra det store konferencecenter — og dermed mængden af trafik og støj på vejene i det nye bolig- og erhvervsområde. Men ligesom med konditaget på P-huset Lüders i Nordhavn har man valgt at gøre en dyd af nødvendigheden ved at udnytte logistikcenterets 1.300 m2 store tag til rekreative formål.

Vi har tidligere skrevet om planerne for Bellakvarters såkaldte aktivitetstag her på Magasinet KBH, men med åbningen lige om hjørnet, har vi fået flere detaljer om den konkrete indretning af taget og den tilstødende legepark.

På selve taget bliver det dominerende centrum en basketballbane i fuld størrelse og en såkaldt pannabane — en lille lukket boldbane med to mål, der kan bruges til hockey, fodbold og andre boldspil. 

Boldbanerne bliver omkranset af en løbebane, og der vil blive indrettet mindre områder med blandt andet trampoliner, balancestubbe og andre træningsaktiviteter.

Fra aktivitetstaget kan kedelige voksne vælge at tage trappen ned til den tilstødende legepark, mens børn i alle aldre kan tage den både hurtigere og sjovere rute ad den 16 meter lange rutsjebane.

Leg og hygge på jorden

Nede på jorden er der endnu mere sjov for børnene med blandt andet en karrusel med klatrenet, sandkasse og en klatreboks under trappen til taget. De voksne kan tage en slapper ved de opstillede borde og bænke, mens de nyder solen og den lille parks grønne planter.

Både taget og legeområderne i den lille park får underlag i rødt, hvidt, blåt og metalfarvet gummi, mens der i parken også vil blive plantet græs. Der vil desuden blive plantet træer både oppe og nede.

Aktivitetstaget og legeparken er indrettet i samarbejde med legepladsproducenten Elverdal, der tidligere blandt andet har stået for legepladsen ved Blox og har designet skolegården ved Europaskolen i Carlsbergbyen.

Hele Bellakvarter bliver opført af et udviklingsselskab under Solstra Capital, som er moderselskab for Bella Centers ejer, BC Hospitality Group.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling