pixel

75 meters højhus lige over for Amager Fælled

Et boligtårn og Nordeuropas største kongressal skal fuldende Bella Centers helt eget bykvarter.

højhus vejlands allé

Der er gode chancer for, at lige det stykke af Amager Fælled kaldet Strandengen, der ligger foran Bella Center med en særlig sammensætning af dyr og planter, aldrig bliver til det 2.500 boliger store Ørestad Fælled Kvarter.

Men selvom Københavns Kommunes politikere er gået i tænkeboks over alternative placeringer til byens mest upopulære byggeplan, så er urbaniteten i allerhøjeste grad stadig på vej til hjørnet af Vejlands Allé og Ørestads Boulevard.

Lige ovre på den anden side af Vejlands Allé er Bella Center nemlig i fuld gang med at forvandle alle sine parkeringsarealer til Bellakvarter, konferencegigantens helt eget tætbyggede bolig- og business-område rundt omkring sig selv og højhushotellet Bella Sky.

Og det nordøstlige hjørne tættest på Strandengen er udset til et bolighøjhus i samme højde som de skæve hoteltvillingetårne.

Hjørnehøjhusets 25 etager skal således nå 75 meter op over fælleden. Bag en facadeudsmykning, der rammer vinduerne ind som et gitternet. Opdelt i fire let forskudte dele med en base bygget ind i den karrébebyggelse, som skal fortsætte i begge retninger ned ad Ørestads Boulevard og Vejlands Allé med enkelte andre punktvise overbygninger på op til 13 etager.

En sal til 7.000

Boligtårnet er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og COBE, der også sammen har udlagt den overordnede masterplan for hele Bellakvarter.

Den nordlige ende helt op til Vejlands Allé udgør den tredje og mest omfattende etape, kaldet Bella Business. Første etape er rækkehusene Bellarækkerne mod syd-vest, der allerede er færdige, og anden etape er Karrékvarteret i syd og øst, hvor de første beboere også er flyttet ind.

Men etapen med højhuset er endnu kun på vej gennem lokalplansprocesssen. Den forventes at komme i offentlig høring over sommeren og kan så blive endelig godkendt i slutningen af 2018.

Også en stor udbygning af selve Bella Center er en del af etapen. På vestsiden mod Center Boulevard vil udvidelsen blandt andet give plads til en ny kongressal til 7.000 siddende gæster, der vil være den største af sin art i Nordeuropa og skal være med til at opgradere Bella Centers samlede kapacitet fra godt 20.000 til godt 30.000 kongresdeltagere ad gangen.

Bellakvarters boligtårn vil blive det femte højhus i Ørestad, men det første med boliger. Foruden Bella Sky på 77 meter er der nede i Ørestad City Ferring-domicilet på 80 meter og de to hotel- og kontortårne i Copenhagen Towers, begge på 85 meter.

Undtaget Ferring-højhuset er de i øvrigt alle ejet af Solstra Capital, der opfører Bellakvarter som storaktionær i Bella Center-selskabet BC Hospitality Group.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling