pixel

Træmanden er et udsigtstårn

kbh magasin

Han bærer høj hat, har mange tatoveringer og er Ørestad Syds nye kunstneriske vartegn.

Gutten, vi snakker om, er fem en halv meter høj i siddende stilling og dannet af gamle genbrugsplanker af kunstneren Thomas Dambo, der har navngivet ham Big Boss Bertel.

Den glade og imødekommende kæmpefyr sidder på en græsbakke og sætter fokus på genbrug til alternative formål. Men er også et nyt lokalt mødested og udsigtspunkt – du kan nemlig kravle op i hans høje hat og få et nyt perspektiv ud over fælleden og Plug N Play-området tæt ved boligbyggeriet 8tallet i det sydligste af Ørestaden.

Big Boss Bertel er opkaldt efter kulturministeren af samme fornavn, som var den første, der i forbindelse med festivalen Rising Architecture Week brændemærkede et statement som en tatovering på en af plankerne. Dem fik Thomas Dambo efterfølgende mellem hænderne til at skabe en af sine karakteristiske, såkaldte re-cycle skulpturer.

Big Boss Bertel bliver foreløbig siddende frem til foråret 2016.

big_boss_bertel_2.jpgbig_boss_bertel_4.jpgbig_boss_bertel_1.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling