pixel

Bilfri by i september

kbh magasin

Man kan roligt sige at byen vil være på den anden ende, når København til september er værtsby for VM i cykling.

En stor del af byen bliver nemlig lukket af for biler, så der er fri bane for de lynhurtige, spandexindpakkede cykellyn.

Enkeltstartsruten kommer til at starte og slutte på Rådhuspladsen, og undervejs skal rytterne både rundt om Indre By, igennem Østerbro og hele vejen til Hellerup. Og hele strækningen vil være umulig at komme i nærheden af i bil.

Bilbarrikaderne blokerer trafikken helt fra 19.-21. september, og det kommer til at ramme cirka 60.000 bilister.

Københavns Teknik- og Miljøborgmester, Ayfer Baykal (SF), erkender overfor Politiken at det bliver besværligt:

”Det er første gang, vi har lavet så stort et arrangement overhovedet, så alle holder vejret. Vi kommer til at udfordre bilisterne, så jeg vil appellere til, at man tager den kollektive trafik”.

Til gengæld vil Københavns bæredygtige omdømme blive plejet grundigt. Sportsbegivenheden forventes at tiltrække 200.000 tilskuere og 400 millioner tv-seere, som alle vil kunne se vores smukke, bilfri bykerne. Og verdens hurtigste cykelben.

Se mere og et kort over områderne hos Politiken

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

For kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling