pixel

Nu åbner madmarkedet i Boltens gård

Efter en omfattende ombygning skal københavnernes sult stilles i den berømte og berygtede baggård ved Kongens Nytorv.

boltens food court

I snart et år er der blevet banket og boret og boret og banket i den gamle gule baggård mellem Gothersgade og St. Kongensgade. Men nu er det fallerede party-kompleks i Baron Boltens Gård endelig klar til at begynde på en frisk som Boltens Food Court.

Den officielle åbningsdato for byens næste madmarked er stadig en hemmelighed, men ifølge Magasinet KBH's oplysninger langes alverdens lækkerier over disken fra staderne, når uret skal stilles om til sommertid i den sidste weekend i marts.

Opdatering: Boltens Food Court slår dørene op lørdag 13. april klokken 10.

Blandt de til en start 19 stadeholdere kan de altid sultne københavnere se frem til enkelte kendige som Wok Amok og pulled duck-burgeren fra Duck It! foruden en stribe nye kulinariske bekendtskaber:

Fordelt på baghusets tre ombyggede etager kan tænderne inden længe sættes i sprød kylling på kinesisk, grillkød på portugisisk og specialiteter fra det latinamerikanske veganer-køkken. Dertil blandt andet tapas, dansk smørrebrød, ægte græsk gyros og traditionelle småretter fra Mexico, Marroko og Indien.

Og ikke mindst surdejs-autentiske churros fra et rigtigt Churreria, der lover at sætte alle Københavns tarvelige immitationer af den spanske doughnut til vægs.

Arven fra Papirøen

Bygningen med den udvendige elevator, der under storhedstiden i Boltens førte de særligt udvalgte VIPs op til Club Nasa, blev tidligere ombygget til teater i 1980'erne, og det gamle sceneområde har gjort det muligt at skabe en indre aula i tre etagers højde.

Maden kan også tages med ud og indtages i den brostensbelagte gård under lyskæder mellem de okkerfarvede husmure fra 1700-tallet – de fredede bindingsværkshuse og palæet mod Gothersgade er ikke berørt af forvandligen.

Ligesom både Reffen på Refshaleøen og Broens Gadekøkken ved Inderhavnsbroen er Boltens Food Court en direkte udløber af den skelsættende københavnske madmarked-succes Copenhagen Street Food på Papirøen.

Men mens de to første drives af selskabet bag det originale, nu nedrevne tilløbsstykke, er markedet i Boltens gård et samarbejde mellem restauratører fra Papirøens tidligere stadeholderforening og ejeren af den udtjente gå-i-byen-adresse.

Emner

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling