pixel

Bryggertop og kanalflop

kbh magasin

Visionerne lokker mere end realiteterne, når det kommer til Hovedstadens nyudviklede bydele. I hvert fald for jer, mKBH's læsere, der har stemt Carlsberg-byen helt til tops i vores webafstemning om, hvilken af Københavns nye og kommende bydele, I er mest lune på at bo i.

Med 37% af stemmerne er Carlsberg en klar vinder, selvom der stadig er lange udsigter til, at genbrugsplanerne i Valby veksles til noget, man kan flytte ind i.

Mindst populære er de bydele, der rent faktisk allerede er i funktion, barmarksanlagte Ørestad (9%) og Sydhavns kanalkvarterer (7%). Begge klart trumfet af byens andre beboelsesvisioner med temmelig lange udsigter, bæredygtige Nordhavn (13%) og det lokale klondike Refshaleøen (12%). Klart næstflest er dog skeptikerne, der synes, at gammel by bare er bedst (21%).

Bedst i 2011?

Tilbage til nutiden skal der stemmes om, hvilken af de nye bidder af København, vi fik i 2011, der er den bedste.

De nominerede er: Det høje, skæve hotel Bella Sky; Nordvests forskudte og forgyldte kulturhus Biblioteket; havnefrontens nye smykkesten med tilhørende plads Krystallen/Under Krystallen; trafiksanerede Nørrebrogade; Nordeuropas største skatepark i Fælledparken; samt de transparente madtempler Torvehallerne.

Lad din stemme gælde på forsiden (i afstemningsboksen ude til højre)

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.
læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling