pixel

Bryghusprojektet hedder BLOX

Den markante kommende nabo til Den Sorte Diamant på havnefronten har fået et nyt navn, der svarer til formen.

blox bryghusprojektet

Et engelsk ord, stavet alternativt og kun med kapitæler – hvis vi spillede "navngivning af byggeprojekter"-bingo, var der fuld plade til BLOX.

Det halvt færdige, stjernearkitekttegnede multihus ved Københavns havnefront har i ti år været kendt som Bryghusprojektet, fordi det ligger på Bryghusgrunden. På denne, den sidste ledige grund langs byens inderste havnestrækning mellem Langebro og Knippelsbro, gik prestigeprojektet efter længere polemik endelig i jorden i 2013. Det skal stå klar i 2017, og derfor var det efterhånden på tide med et rigtigt navn til bygningen. Og fonden Realdania, der står bag byggeriet, mener at "BLOX" matcher både form og funktion.

Arkitektonisk, fordi huset er bygget op omkring en række blokke, stablet forskudt oven på hinanden. Indholdsmæssigt, fordi BLOX skal rumme mange forskellige funktioner, der ligesom klodser bygger ovenpå og understøtter hinanden.

Lidt af det hele

»Vi synes, vi er landet på et navn, der på den ene side er så mundret, at man kan sige det uden at knække tungen, og samtidig siger noget væsentligt om det, der er projektets vision. Vi håber, det bliver et navn, som folk tager til sig,« siger Peter Cederfeld, adm. direktør i Realdania Byg.

Stakken af store grønttonede blokke, der bliver nabo til Den Sorte Diamant, er udtænkt på Rem Koolhaas' tegnestue OMA. Og hollænderne fører vejbanen lige gennem multihuset, som man også kommer til at kunne spadsere igennem ad åbne passager på flere leder.

Indenfor bliver BLOX en blanding af kontorer, boliger, kultur, forretninger og spisesteder. I midten af det hele flytter Dansk Arkitektur Center ind med udstillingslokaler, boghandel og café for at blive katalysator for et københavnsk vækstmiljø for arkitektur, design og byggeri.

Inkl. en plads og en bro

På de øverste etager bliver der plads til 22 lejligheder med tagterrasser, og i kælderen et fuldautomatisk parkeringsanlæg der rummer 350 biler.

Over 5.000 af udendørskvadratmetrerne rundt om BLOX er også indraget i projektet til blandt andet en plads med udeservering, en promenade på havnesiden og store legepladser.

Med til de allernærmeste omgivelser hører fra 2018 formentlig også en ny gang- og cykelbro lige for enden af Vester Voldgade, Langebros Lillebror, som også er på Realdanias regning og en del af den samlede vision for BLOX.

 

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

Byggeriet af Københavns næste bro over havnen er i gang – du kan gå og cykle ved siden af Langebro fra sensommeren 2018.

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling