pixel

Byens dyreste trappe

kbh magasin

Det har taget næsten tre år og kostet 157 millioner kroner, men nu er den der, den ekstra metrotrappe ved Nørreport.

Dermed kan passagererne på byens travleste station via byens dyreste trappe gå direkte fra undergrunden og op på gågaderne, uden at skulle krydse Nørre Voldgade og stationspladsen først.

Ved udmundingen af Frederiksborggade går den dybe trappe 87 trin ned, suppleret undervejs med et par rulletrapper, ind til den møder den eksisterende passagertunnel, hvor metroen forbindes med S-toget og fjernbanen.

Den udskældte metronedgang åbner et år forsinket på grund af byggetekniske udfordringer med grundvandet. Byggeriet har udgjort en prop i gågade-overturen til Købmagergade og Strøget siden det tidlige forår 2013 – netop som den nye belægning i Købmagergade og Frederiksborggade var færdiglagt, blev granitstenene brudt op igen.

Nu får området en lille puster fra afspærringer, inden brolæggerne vender tilbage til foråret og genetablerer belægningen omkring trappen.

Metrotrappen er bygget af Banedanmark og overdraget til Metroselskabet.

noerreport_metrotrappe_1.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling